Кои събития промениха страната ни през изминалата 2021 година? Върху

...
Кои събития промениха страната ни през изминалата 2021 година? Върху
Коментари Харесай

Кои събития промениха страната ни през изминалата 2021 година

Кои събития трансформираха страната ни през миналата 2021 година? Върху това разсъждаваха журналистът Валерия Велева, културният антрополог Харалан Александров и икономистът Красен Станчев. И тримата оповестиха, че миналите избори са едно от водещите събития в страната.

Никога не сме имали година с четири избора, сподели Валерия Велева. Тя добави, че новото държавно управление се пробва да позволява проблемите в придвижване.

За Красен Станчев събитието на годината е мораториумът върху цените на електрическата енергия. Това не се е случвало от 1984 година насам с тази разлика, че тогава можеше да се прави режим на тока, а в този момент не може, сподели Станчев.

Харалан Александров дефинира годината с думата загуба – на човешки животи, на сигурност и предсказуемост, само че и на политически фигури, визирайки края на ръководството на Бойко Борисов.

Има една процедура президентът да дава поръчения без да носи отговорност за нищо. Това го видяхме още при връчването на мандата на държавното управление, само че и по други мотиви също. В същото време това, което е изключително е, че бизнесът внезапно става угодничав по отношение на оня, за който се допуска, че е главен активист в политиката, макар че това конституционно не е уредено, разяснява Станчев.

Според Валерия Велева има заплаха в случай че се свика КСНС той да бъде провален и заради тази причина Румен Радев не го привиква. Радев се пробва да си презентира новата роля във властта. Допускам, че кабинетът ще се еманципира от президента, а и Кирил Петков надали вътрешно е доста удовлетворен от срещата на президента с бизнеса, сподели Велева.

Относно невижданото напрежение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата Велева разяснява, че надали държавното управление ще успее да смъкна Иван Гешев от поста на основен прокурор.

Относно здравната рецесия Харлан Александров разяснява, че протестът на обществото против имунизацията е извратен прочит на свободата. Ние избираме да се борим против чувството, че губим надзор над живота си като намразим модерността, науката и най-големите постижения на цивилизацията, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР