Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните

...
Кои са печелившите подходи в маркетинговите стратегии, реализирани в последните
Коментари Харесай

Наградите БАР: Трябва не само да познаваме потребителите си, но и да знаем къде да ги намерим

Кои са печелившите подходи в маркетинговите тактики, осъществени в последните месеци у нас? Отговорите търсим в нашата специфична поредност, в която ще ви представим 9-те спечелили в тазгодишното издание на състезанието BAAwards на Българската асоциация на рекламодателите. Техните информационни акции са положителни образци за триумф, които движат напред цялото развиване на рекламната промишлеността.

Следващият посетител в рубриката е Гергана Димова, продуктов управител в „ Актавис България “. Тя и нейният екип завоюваха златната премия при рекламодателите в категория „ Бранд активационна акция на артикул или услуга за реализиране на съответна бизнес цел “.

–Г-жо Димова, кой беше най-важният детайл в акцията ви? Каква бе поставената цел и какъв брой време ви лиши да я извършите? Какви провокации срещнахте по пътя?

–„ Геритамин “ е хранителна добавка, която е на българския пазар от доста години. Въпреки водещата си позиция в категория витамини А+Е, това което забелязахме като тренд, ни подсказа и какво би трябвало да създадем. Тенденциите, които се постановат в последните години на пазара за хранителни добавки за хубост, са по-обогатени и новаторски артикули. А, дамите от ден на ден се насочват към грижата за своя външен тип и хубост „ от вътрешната страна “.

Предизвикателството, пред което се изправихме, беше по какъв начин да отговорим на тези трендове и по какъв начин да увеличим познаваемостта на марката измежду младите и дейни дами.

Така достигнахме до решението за активация на марката посредством имиджова рекламна акция. За да е ефикасна една акция, всички детайли би трябвало да работят интегрирано. Може да имаме страхотна креативна концепция, само че в случай че осъществяването на тази концепция е едва или в случай че не сме си свършили добре комерсиалната работа в точката на продажба, тогава цялата картина се размива. Но това, в което аз постоянно съм вярвала и имам вяра е, че в основата на дълготрайния триумф стои самият артикул. Концепцията за продукта и вярното позициониране в действителност са най-важните детайли, върху които построяваме информационната си акция.

Целите, които си поставихме, бяха, несъмнено, в две посоки – бизнес цели и информационни цели и още след първия месец на акцията успяхме да заемем лидерското място в цялата категория хранителни добавки за хубост. 

Интервю: Габриела Беличовска

Продължава на идната страница
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР