Кои са най-красивите места в България, които да посетим, ако

...
Кои са най-красивите места в България, които да посетим, ако
Коментари Харесай

5 красиви места в България: кои градове да посетите

Кои са най-красивите места в България, които да посетим, в случай че още не сме съумели да стигнем до тях.

Места, които спрат дъха ни и ни карат да се гордеем със страната си.

Накъдето и да тръгнете из България, ще откриете кътчета, съхранили богата история, чудесни естествени пейзажи, културни забележителности или места, известни с минералните си извори.

България разполага освен с топло, красиво море, само че и с величествени планини и езера.

През цялата година може да пътувате и да откривате все нови и нови незнайни места, без значение дали е лято или зима.

На екскурзия или със фамилията, пред вас се разкрива опция да опознаете страната и да пътешествате.

Тук ви предлагаме лист с 5 от най-красивите места в България

Велико Търново

Древен и хубав град, в който ще почувствате духа и възхода на България. Градът е бил столица на Второто българско царство през Средновековието. Доказателство за силата и смисъла на града е крепостта на хълма Царевец.

Велико Търново се издига около река Янтра, с накацали по живописните хълмове пъстри къщи.

Не единствено исторически, само че и културен център, Велико Търново е бил средище на образованието.

Сега е известна туристическа дестинация и поради богатата история, и поради светлинното шоу „ Звук и светлина “, което притегля хиляди български и непознати гости.

 5 красиви места в България: кои градове да посетите

Мелник

Мелник е южният драгоценен камък в огърлицата забележителности на България.  Уникално градче, сгушено в планинския регион на Пирин, Мелник е ситуиран на 20 км от Сандански. Най-малкият град в България( към 200 жители) е прочут с винопроизводство и туризъм. Архитектурата е непокътната и може да видите къщи във възрожденски жанр.

Най-известните забележителости на градчето са: Мелнишки скални пирамиди, Кордопуловата къща, Исторически музей в Мелник, Роженски манастир

Мелнишки скални пирамиди са естествена забележителност и могат да се видят от града, в случай че се огледате в близост. Това са скални формирания, които имат разнообразни форми: гъби, конуси. Интересно е, че техният състав е песъчлив, високи са и са ситуирани отвесно.

 5 красиви места в България: кои градове да посетите

Пловдив

„ Градът под тепетата “, както го назоваваме, е ситуиран в подножието на шест хълма. По величина е втори след София. Със сигурност ще ви хареса всичко в Пловдив, в случай че отивате за първи път. Разходка по центъра или посещаване на известния квартал Капана: неповторимо по своята арт-атмосфера място. В Стария град ще усетите духа на Възраждането, катерейки се по калдаръмените улички измежду старите пловдивски къщи и църкви.

 5 красиви места в България: кои градове да посетите

Несебър

Несебър е курортен град, ситуиран на брега на Черно море. В непосредственост до него е Слънчев бряг, с който съвсем се съединяват.

С какво притегля Несебър?

Както доста други наши градове, той има нова и остаряла част. Старият град обгръща дребен полуостров. През лятото се организират доста концерти, събития, изложения и в случай че го посетите тогава, ще останете запленени от духа на града. Несебър има северен и южен плаж в новата част, а плажът в Стария Несебър е много по-малък. Забележителност на града е и вятърната мелница, която се намира на мястото, където се съединяват новата и старта част на града. Несебър е разгласен е за археологически резерват.

 5 красиви места в България: кои градове да посетите

Русе

Русе е именуван „ Малката Виена “, поради изключителната си неповторима архитектура. Най-известна постройка от тях е Доходното здание в центъра на града. Никъде в България няма да видите такива здания в жанр барок и рококо. Русе е ситуиран на брега на река Дунав, на границата с Румъния. Много места може да видите в Русе: къща-музей на Захари Стоянов, къща-музей на Баба Тонка, Пантеонът на възрожденците, Исторически музей в Русе, Парка на младежта, а наоколо до Русе са Басарбовски манастир и Ивановски скални църкви.

 5 красиви места в България: кои градове да посетите

Това са единствено дребна част от красивите градове в България, които може да посетите. Има още хиляди скрити кътчета в родината, които чакат да ги откриете! Ако имате опция, пътувайте по-често и се радвайте на скъпата хубост и история на България, което ще ви накара да се почувствате горди и щастливи, че живеете тук.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР