Кои са добрите примери за устойчив туризъм в Дунавския туристически

...
Кои са добрите примери за устойчив туризъм в Дунавския туристически
Коментари Харесай

Възможен ли е устойчив туризъм край Дунав



Кои са положителните образци за резистентен туризъм в Дунавския туристически регион?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Гавраил Гавраилов , социолог и специалист по обществено предприемачество.

“Дунавският туристически район е най-големият в страната, само че за жалост с минимум гостуващи туристи. Едва 2% от българския туризъм е съсредоточен около р. Дунав .

Потенциалът е голям. Хората са доста гостоприемни, има извънредно непокътната природа. Има и доста проблеми, свързани с демографското закъснение и неналичието на добра инфраструктура, само че те могат да бъдат решавани в придвижване.

 Река Дунав

В момента към територията на района и изключително край дунавския път е по-безопасно да минеш с колело, в сравнение с с автомобил. Някои от основните пътища към този момент са в положително положение. Всички чакат построяването на Автомагистрала “Хемус “ и на връзките с р. Дунав. Хубаво е да има и мостове край самата река, с цел да можем да свържем в допълнение България с нашия максимален натурален сътрудник – Румъния.

Може би най-хубавото място за трети мост на р. Дунав е при Свищов . Със сигурност има потребност от още два моста – при Силистра и Оряхово. По този метод в действителност страната ще се отпуши на Север и ние няма да възприемаме р. Дунав единствено като граница, а и като благоприятни условия за развиване.

Културни благоприятни условия

Всички знаем, че модерното чувство за просвета в България и европейската цивилизация е пристигнала тук, с помощта на водите на р. Дунав.

За страдание в последните години сме обърнали тил на този детайл от нашето развиване, само че към момента в Дунавските градове това чувство за европейска просвета е живо. Оптимист съм, че един от вероятните разновидности за развиване на района е обвързван с разпространение на високата просвета.



Събития

Естественият център на културен живот е Русе, само че и в останалите градове край Дунав има задоволително културни събития, които биха привлекли интереса на туристите.

Със сигурност локалните празници са доста колоритни, панаирните дни. От през днешния ден започват панаирните дни в Белене и идващите няколко дни градът ще бъде цялостен с туристи. Това способства в допълнение за развиването и образа на района. Не на последно място, когато приказваме за просвета, би трябвало да обърнем внимание на локалната храна и вино, които са доста подценявани в последните години, само че крият необикновен капацитет за развиване. “

Чуйте Гавраил Гавраилов в звуковия файл.

Снимки: БНР, Незабравка Кирова, vidin.bg
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР