Кои професии в технологичната индустрия ще бъдат в безопасност от

...
Кои професии в технологичната индустрия ще бъдат в безопасност от
Коментари Харесай

Професиите, които няма да бъдат изместени от машините

" Кои специалности в софтуерната промишленост ще бъдат в сигурност от автоматизацията най-малко до 2045 година? ". 

Този въпрос е бил заложен в американския уебсайт за допитвания Quora. Един от далите отговор е Травис Адейр - старши софтуерен инженер в компанията Uber, оповестява Business Insider.

В отговор той показва, че колкото по-проста е една работа, толкоз по-лесно е тя се автоматизира. Трудно е да се заместят с машини специалностите, които разчитат на креативност или междуличностно другарство и меки умения, споделя той. Но въпреки всичко, не трябва да изключваме, че технологиите може да напреднат извънредно в идните 30 години и е мъчно и да кажем тъкмо кои работни места към момента ще съществуват малко преди средата на века, счита той. 

Ако попитаме някой в софтуерната промишленост какво работи и той ни обясни малко по малко, без нематериални описания или други относителни неясноти, които не може да бъдат тъкмо изяснени, тогава е евентуално някой ден, в не по този начин далечното бъдеще, някой бизнесмен да открие метод да автоматизира процеса, споделя още инженерът. 

В най-общ проект, работата в софтуерната промишленост, в която се желаят креативно разрешаване на проблеми, креативност, проучване, дизайн и междуличностни умения, е по-малко евентуално да бъде автоматизирана от другите специалности с извършване на поредни дейности, споделя Адейр.

Ето и специалностите, които съгласно него няма да бъдат застрашени от роботите през 2045 г. 

Софтуерен инженер (разрешаване на проблеми, креативност, дизайн)

Продуктов управител (междуличностни умения, дизайн)

Учен откривател (изследвания, творчество)

Инженерен управител (междуличностни умения)

Продуктов дизайнер (дизайн, творчество)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР