Кои места са обществени?Обществено място е територия, на която хората

...
Кои места са обществени?Обществено място е територия, на която хората
Коментари Харесай

Ето кои са обществените места, където задължително да сме с маска! Глобата е жестока!


Кои места са публични?

Обществено място е територия, на която хората могат да се появят ненадейно когато и да е. Например: автобусна спирка, парк и детска площадка, просветителни, медицински заведения, градски превоз. Много жители постоянно задават въпроса за това какво е публично място, чието определение не е ясно и съответно изложено във всеки регулаторен акт. Има единствено обособени признаци, които разрешават да се разбере какво законодателят допуска посредством този термин. 

Следователно публично място, чието определение не е залегнало в закона, не може да се назова нечия частна къща, постройка, гараж заради една елементарна причина, че това е персонално имущество на човек и влизането тук без покана от притежателя ще бъде нелегално.

Освен градски, бизнес уреди (паркове, улици, автобусни спирки), всички институции, които дават публични услуги, се смятат за публични места. Съответно лечебни заведения, клиники, учебни заведения, университети, колежи, детски градини, разнообразни услуги също дават отговор на това определение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР