Кого обслужва българската ТОЛ система? Кого не обслужва е по-важният въпрос,

...
Кого обслужва българската ТОЛ система?
Кого не обслужва е по-важният въпрос,
Коментари Харесай

Георги Гълъбов: Борбата за намаляване на загиналите пияни и дрогирани на пътя е неуспешна

Кого обслужва българската ТОЛ система?

" Кого не обслужва е по-важният въпрос, тъй като виждаме качеството на пътната инфраструктура. Не обслужва всички, които употребяват републиканската пътна мрежа. Тази система не обслужва даже измиването на знаците ", уточни специалистът от Института за пътна сигурност Георги Гълъбов в студиото на " Денят ON AIR ".

Под думите му през годините Сметната палата е открила, че обособени държавни органи по неразбираеми аргументи съумяват да заобикалят закона.
" Правят се без глоба заради липса на политическа воля. Всеки, който има обикновени знания по право, може да прочете какво е записано в Закона за публичните поръчки. Изводите на отчета са липса на бистрота и тотално отвращение за усъвършенстване на пътната среда. България е една от неповторимите страни, която разполага с извънредно огромен брой на транспортните коридори ", посочи специалистът.

Той съобщи, че са алармирали, че ТОЛ системата не се ръководи от никаква форма на модерни стандарти. " Контрол няма. Броят на починалите по време на оповестената война с дрогираните и пияни водачи, не е намалял. Лицето Георги Семерджиев е въплъщение на тотална липса на надзор. Тази система не работи и можем да я заобиколим. Тази черна статистика демонстрира по какъв начин работи Министерство на вътрешните работи. Служителите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат следени. Рушветите минават ", разяснява Георги Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР