Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот … ?Индонезия (Indonesia) е

...
Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот … ?Индонезия (Indonesia) е
Коментари Харесай

Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?

Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот …?Индонезия (Indonesia) е страна с богато фолклорно завещание, включваща голям брой митове за призраци и необикновени създания (HiddenTruth.site).Но, една от тези обичаи наподобява изключително странна, тъй като се основава на нещо същинско, с което хората са се сблъскали.На остров Ява, от най-малко един век, вършат страшни кукли с тъмна кожа, деформирани черти на хуманоидното лице, с огромни зъби, дълга коса, за която най-често се употребява човешка коса и остри нокти.

 k1 2 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
Тази кукла се назовава Дженглот (Jenglot). Най-важното при нейното произвеждане е да се направи по този начин, че колкото се може повече да наподобява на същинска изсушена мумия.За тези кукли стартира да се приказва относително неотдавна – от 70-те години на предишния век. Те са правени от дълго време, само че скрито и не толкоз постоянно. Преди това, те били изключително загадка част от някои шамански ритуали. Често тези кукли се раздават като същински мумии на „ човек, минал през дълги медитации “, мумии на „ русалки “, „ вампири “ и други. Но, това е основно за туристите, на които могат да продадат такава “реликва ” за положителни пари.


 k2 1 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
В същото време, самите индонезийци дават отговор на въпроса какво е Дженглот, по разнообразни способи. Изглежда, никой в ​​Ява не знае за какво тези кукли са почнали да се вършат и за какво са толкоз страшни.Лекарят Мухамед Сякир Мухамад Азми споделя следното за куклата Дженглот: “В самият Дженглот няма никаква мощ и магия. Това е просто кукла, която не може да се движи. Но, в случай че се употребява черна магия и в случай че се извърши избран обред върху Дженглота, тогава, съгласно легендата, Дженглотът се трансформира в предан прислужник, който ще служи на своя стопанин. Включително, ще го защищава от зло и врагове, ще му даде шанс, ще го подари с хубост или мощ. Понякога, Дженглотът се употребява, с цел да се отмъсти на някого. “

 31 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
След като шаманът, благодарение на обред, съживява Дженглот, той е „ изпратен да живее “ на необитаеми места, където го слагат в дупка или в дънер на дърво.Четете още: Тсантса – ужасяващата традиция на племето Хиваро за възмездие

 k3 2 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
За да се поддържа „ живота “ в Дженглот, един път дневно би трябвало да му се дават няколко капки кръв. Дженглотът би трябвало да се съхранява в дребна дървена кутия.

 k4 1 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
Ако Дженглотът не се нахрани с кръв, той ще полудее от апетит и един ден самичък ще нападне притежателя си. С помощта на острите си и огромни нокти, Дженглотът може съществено да нарани или даже да убие човек.

 k5 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
Всичко това може да се одобри като поверие и част от фолклора, само че през последните години Дженглотът в Ява е станал доста известен. Много хора го купуват. В реалност, те разчитат на магическа помощ, а единствено дребна част считат, че това е просто другоземен сувенир.

 k6 - Кого изобразява ужасната индонезийска кукла Дженглот?
Увеличил се е и броят на ужасните истории за Дженглотите, които могат сами да отварят своите кутии и да вървят където си изискат.Много откриватели на аномални феномени желаят да имат такава „ кукла “ в своята сбирка.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР