Когато започнете да се срещате с даден човек, често той

...
Когато започнете да се срещате с даден човек, често той
Коментари Харесай

7 типа токсични хора, с които не трябва да имате връзка

Когато започнете да се срещате с даден човек, постоянно той ви наподобява идеален. Щом сантименталният интервал завърши обаче, вие лека-полека виждате неговата или нейната действителна същина. И постоянно картината не е прекомерно приятна. Важно е да знаете, че постоянно тези хора също не са изключително очаровани от самите себе си, само че, уви, не могат да създадат нищо по въпроса.

В идващите редове ще ви представим някои от най-токсичните типове сътрудници, които може да имате, както и техните качества. Ако забележите някои от тези черти в индивида, с който излизате, може би е време да се замислите дали в действителност сте с верния човек или не.

1. Пристрастените

Никога не е елементарно да си с човек, който страда от някаква взаимозависимост. Тя бързо открива надзор над живота му и унищожава връзките му с останалите. Разбира се, можете да му дадете късмет, в случай че индивидът до вас е твърдо решен да се оправи с казуса. Ако обаче не осъзнава зависимостта си, не е ваше обвързване да го спасите. Важно конкретизиране – тук не става дума единствено за най-обичайните зависимости като опиати, алкохол или хазарт. Хората могат да се пристрастят към доста неща: храна, работа, извършване на покупки, даже обич.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Обикновено подвластният знае, че има проблем. Той обаче не желае да потърси помощ и даже го отхвърля. Достатъчно е обаче обектът, към който е завързан нездравословно, да стане отдалечен или недосегаем. Тогава подвластният става нападателен или подтиснат. За какво приказва най-вече сътрудникът ви? Какво го кара да се усеща печален? От какво зависи самочувствието му? Кое съгласно вас е най-важно за него? Как се оправя, когато е надалеч от това, което обича?

2. Насилниците

За страдание, насилниците не могат да се разпознаят елементарно. В действителността хората, които са склонни към физическа или вербална експанзия, не наподобяват на злодеите от филмите. Те могат да са вежливи, благи и даже раними на пръв взор, само че един път щом открият надзор върху някого, те демонстрират същинската си същина. В такива обстановки има единствено едно решение – бягайте и не се обръщайте обратно, нещата няма да се подобрят.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Поинтересувайте се за предходните връзки на колегата ви. Ако той няма нищо позитивно, което да каже, а споделя, че всякога виновността е била на другия човек, има нещо подозрително! Много постоянно такива хора са прекомерно ревностни, обичат да управляват половинката си и не са склонни да признават грешките си.

3. Хленчещите

Нормално е човек да желае да си поплаче или даже да се оплаче на приятелите си. Някои хора обаче мрънкат за всяко нещо и срещите с тях са извънредно напрягащи. Такива хора не могат да бъдат щастливи и постоянно се изявяват като жертва. Ако излизате с подобен човек, доста скоро и вие ще се превърнете в безвъзвратен черноглед.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Забелязали сте, че вашият сътрудник се оплаква от какво ли не на всяка среща? Пошегувайте се, че е доста отрицателен, и сменете тематиката към нещо по-приятно. Ако той продължи да мрънка, помолете го да престане и му кажете искрено, че прекалява с недоволствата. Ако това не е моментно положение, той доста скоро отново ще се върне към обичаното си „ занимание “ или самичък ще изчезне от живота ви.

4. Детето в тяло на възрастен

Ценно е да запазим детето в себе си. Някои хора обаче по този начин и не съумяват да открият възрастния в себе си. С подобен човек до вас вие ще сте чувствате като родител или самите вие ще се вдетините.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Възрастните деца се опасяват да вършат съществени и виновни неща. Те не работят или нямат непрекъсната работа, заобикалят сериозните връзки (темата за брака и децата ги плашат много), не поемат отговорност за грешките си, боязън ги е да взимат съществени решения сами и даже постоянно се обличат като младежи. Взаимоотношенията с родителите им също са комплицирани – такива хора нормално не могат да живеят без родителите си или пък непрекъснато се карат с тях за най-малките нелепости.

5. Емоционално недостъпните

Съществуват хора, които избират да не демонстрират страстите си, защото се опасяват, че по този метод ще наподобяват слаби в очите на другия. Да, те се нуждаят от обич, само че, уви, са неспособни да обичат. Емоционалната недостижимост е симптом или за някакви персонални проблеми, или за липса на интерес. Може би вашият сътрудник не е изключително влюбен и му е по-скоро безразлично по какъв начин ще се развие връзката ви. А както всички знаем – несподелената обич не ни прави щастливи, време е да продължите напред.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Всички връзки на такива хора са „ комплицирани “. Истината е, че прочувствено недостъпният човек няма да си мръдне пръста, с цел да усъвършенства връзката ви или да я направи по-лесна. Недостъпността му се демонстрира непрекъснато – доста е мъчно да се свържете с него или да излезете на среща, а пък опитите ви да говорите за възприятията си постоянно стигат до задънена улица.

6. Самовлюбените

Преди да можем да обичаме различен, би трябвало да можем да обичаме и самите себе си. Това е реалност. Егоцентризмът на някои хора е допълнително и бързо унищожава всичките им връзки.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Много елементарно ще разпознаете самовлюбения човек – той непрекъснато приказва за себе си. Когато вие вземете думата, той отвръща на вашата история с „ аз пък... “. Ако индивидът до вас се интересува единствено от себе си, вие постоянно ще сте неговата сянка. Нещо ни подсказва, че такава договорка по никакъв начин не си заслужава.

7. Абсолютните перфекционисти

Желанието да бъдем по-добри е хубаво качество, което ни оказва помощ да напредваме в живота, само че перфекционизмът в любовта е рисков.

Как да разберете дали излизате с подобен човек?

Перфекционистите постоянно подлагат на критика половинката си и я карат да се промени. Любимите им изречения са „ Всичко е отлично, само че... “, „ Това заведение не е неприятно, само че дано да отидем на прекрасен ресторант идващия път “, „ Изглеждаш добре, само че в случай че почнеш да тренираш ще е още по-добре “ или „ Тази тениска ти стои хубаво, само че не е ли по-добре да си сложиш сакото? “. Те в никакъв случай не са изцяло удовлетворени и обича да мрънкат и за най-малките неща.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР