Когато записаха преди 40 години парчето "Rapper's Delight", първия хит

...
Когато записаха преди 40 години парчето "Rapper's Delight", първия хит
Коментари Харесай

Рапът навърши 40 години

Когато записаха преди 40 години парчето "Rapper's Delight ", първия шлагер в историята на рапа, членовете на бандата "Шугър хил генг " надали са си представяли, че от локална наклонност жанрът ще се трансформира в планетарна просвета, написа Франс прес.

"Никога не съм предполагал, че явлението ще добие такива размери, доверява Грандмастър Каз, един от създателите на "Rapper's Delight ". Навремето ни поучаваха да загърбим хип-хопа, тъй като никой не го почиташе! ".

Първият рапърски шлагер видя бял свят през 1979 година и показа на света новото направление. Тази музика, идваща от "блок празненствата " в нюйоркския квартал Бронкс, бе увековечена във винила на плочите, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Това че влезнахме в студиото и записахме парчето беше най-умното нещо, което направихме ", спомня си един от тримата рапъри на бандата "Шугър хил генг " Мастър Джи. Търговски видяно, ние бяхме първите в жанра. Все едно, че бяхме стъпили на Луната! "

Парчето на триото се разпродаде в милиони бройки из целия свят. То бе удостоено с рядката чест да влезе в Библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати. На няколко минути от Капитолия бе открит при започване на тази година музей на хип-хопа. Сред експонатите попадат подписани с подпис микрофони, плочи, постери и рекламни материали.

В своето начало рапът бе жизнеспособен и третираше най-вече лековати тематики като купоните, свалките и любовта. Но последователно чернокожите рапъри постановиха действителни тематики като бедността в гетата, насилието и дрогата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР