Когато вниманието на целия свят е насочено към Украйна, няма

...
Когато вниманието на целия свят е насочено към Украйна, няма
Коментари Харесай

Дизайнерът на Balenciaga: Модата сега няма значение

Когато вниманието на целия свят е ориентирано към Украйна, няма по какъв начин да останем безучастни. Свикнали сме да гледаме на стилните дефилета като на блестящи събития за висша мода, само че оттатък това схващане, стилната индиструя може да е притежател на послания.

Гледката на мъже и дами, които вървят през снега с наведени глави против вятъра и носят имуществото си в чували, е напълно ясна алюзия за протичащото се в Украйна. В рамките на една седмица, над милион украинци бяха принудени да изоставен домовете си. Хуманитарната рецесия, сложена на стилния подиум, породи въпроси дали модата може да изрази съответно позиция по отношение на войната. Мнозина обаче възприеха дефилето като жест на съпричастност, която не виждаме постоянно на стилния подиум.

За креативния шеф на Balenciaga, Демна Гвасилия, това е нещо прекомерно персонално, тъй като е белязано от печата на претърпяното. „ Войната в Украйна провокира мъчителен спомен от предишното, който нося в себе си от 1993 година, когато същото се случи в родната ми страна “, споделя дизайнерът, който като 12-годишен е измежду 250 000-те грузинци принудени да изоставен домовете си от абхазки сепаратисти по време на гражданската вой
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР