Когато ухае на мандарини, ухае на Коледа. Най-любимото време през годината

...
Когато ухае на мандарини, ухае на Коледа.
Най-любимото време през годината
Коментари Харесай

Как да съхраняваме правилно мандарините?

Когато ухае на мандарини, ухае на Коледа.

Най-любимото време през годината да похапвате тези сочни плодове, сгушени под одеялото пред тв приемника.

Мандарините обаче не са от най-трайните плодове, по тази причина е добре да знаем по какъв начин да ги съхраним по-дълго.

Ето 5 съвета по какъв начин да съхраняваме вярно деликатния плод:

1. Мандарините не са изключително трайни. След към една-две седмици те изсъхват и губят сладкия си усет. Затова постоянно би трябвало да съхраняваме плодовете на хладно място и да ги консумираме бързо.

2. Още при покупката им би трябвало да внимаваме по кората да няма вдлъбнатини, цепнатини или кишави места, тъй като е доста евентуално там скоро да се образува плесен.

3. Никога не трябва да трупаме мандарините едни върху други. Така върху плода ще се получи напън, който на собствен ред може да провокира плесен или гниене. Добре е също сред обособените плодове да оставяме задоволително пространство.

4. Никога не трябва да държим мандарините на слънце или покрай отоплителен апарат. Просто тъй като по този начин се усилва заплахата бързо да мухлясат.

5. Не бива да ги държим и покрай доузряващи плодове, като да вземем за пример банани, манго или ябълки. Оранжевите слънца няма какво да търсят там. Въпросните плодове отделят по този начин наречения узряващ газ етилен, който предизвиква по-бързото повреждане на мандарините. Ето за какво постоянно би трябвало да ги съхраняваме в обособен съд.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР