Когато тортата е толкова вкусна, спокойно може да си отрежете

...
Когато тортата е толкова вкусна, спокойно може да си отрежете
Коментари Харесай

Вкусна торта с домашен шоколадов крем

Когато тортата е толкоз вкусна, умерено може да си отрежете най-малко две части, разбираемо е

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 5 бр.
● ванилова захар - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● захар - 150 г
● брашно - 150 г

сироп


● вода - 150 мл
● захар - 100 г
● захар - 1 бр. с мирис на ром

шоколадов крем


● прясно мляко - 300 мл
● яйца - 2 бр.
● брашно - 50 г
● захар - 100 г
● масло - 80 г
● шоколад - 100 г черен

Начин на подготвяне

В купа смесете яйцата със захарта, щипка сол и ваниловата захар. Разбийте сместа при непрестанно бъркане с миксер за 13 минути до приемане на доста бухнал крем. Добавете пресятото брашно и с шпатула бъркайте единствено в една посока постепенно и деликатно до еднородна примес.

В тава с откопчаващо се дъно постелете (само на дъното) хартия за печене и сипете сместа в нея. Разклатете деликатно тавата, с цел да се подравни сместа, и я поставете в авансово нагрята на 180 градуса фурна, печете за 25 минути, като през това време не отваряте фурната. Извадете готовия блат и оставете да се охлади изцяло, откакто това стане, разделете блата на 3 елементи по хоризонтала.

За сиропиране на блатовете налейте водата и прибавете захарта в железен съд. Поставете на огъня и откакто заври, премахнете и прибавете захарта с мирис на ром, разбъркайте. Сиропирайте и трите кори отмерено и оставете да се охладят.

За крема налейте млякото в железен съд и го поставете на муден огън да загрее.

Отделно в купа разбийте яйцата със захарта и брашното до еднородна примес. Сипете сместа при млякото и бъркайте, до момента в който получите гъст крем. Свалете съда от огъня и начупете шоколада на блокчета и ги прибавете към горещия крем, бъркайте до момента в който се разтопи. Оставете да се охлади за 30 минути, като от време на време разбъркате.

След като се охлади, прибавете нарязаното на кубчета масло и с миксер бъркайте, до момента в който маслото се усвои от крема, до равен и гальовен шоколадов крем.

Сглобете шоколадовата торта, като след всяка кора разстилате част от крема и завършвате с крем, намажете и в профил, гарнирайте по ваша преценка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР