Когато температурата навън е над 30 градуса по Целзий, предпочитате

...
Когато температурата навън е над 30 градуса по Целзий, предпочитате
Коментари Харесай

Подходящи напитки в горещо време

Когато температурата на открито е над 30 градуса по Целзий, предпочитате да посегнете към чаша вода или сок с доста лед, с цел да се охладите. Може да се наложи обаче да внимавате какъв брой лед слагате, тъй като учените предизвестяват, че студената вода в действителност забавя хидратацията на организма, а най-добре е да пиете вода или питиета със стайна температура, тъй като тялото ги усвоява по-бързо.
Освен това, в случай че пиете студени питиета незабавно след хранене, има огромен късмет да настинете, даже когато е горещо на открито. Когато придобиете навика да пиете вода със стайна температура, ще забележите голямо усъвършенстване в храносмилането и ще се почувствате по-добре по време и след хранене.
Пиенето на парещ чай при температура 30 градуса също има своите преимущества, защото горещата напитка ще насърчи изпотяването и по този метод ще ви охлади, само че има измама: горещата напитка ще ви охлади единствено когато на открито няма влага, т.е. когато въздухът е изсъхнал. Ефектът ще бъде още по-добър, в случай че носите облекла, които не задържат влагата, т.е. които разрешават на потта да се изпари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР