Когато свободното пътуване спря, пътуващите хора заговориха за откритията си,

...
Когато свободното пътуване спря, пътуващите хора заговориха за откритията си,
Коментари Харесай

Нестандартни градски турове с Ивайло Дончев

Когато свободното пътешестване спря, пътуващите хора заговориха за откритията си, за страстите, които изпитват, пътувайки, за другите направления на света и за другите гледни точки на пасажерите. Така стана ясно, че в града с изключение на публични туристически обекти има и други любопитни места.



Ивайло Дончев споделя за тематичните обиколки на града, които води. Тур за обичайната българска кухня, комунистически тур, графити тур, колоездачен тур, тук по кръчми и питейни заведения. Всичко е доста забавно, само че най-вълнуващо е урбекс пътуването. 

Емоции от първо лице, споделени в навечерието на откриването на независимата му галерия от урбекс фотографии.



Urban exploration – или " проучване на градска среда ". Така заложен, терминът оставя с усещането, че средата безусловно би трябвало да е градска. А то не е належащо безусловно. Става дума за основани от индивида структури, които постоянно са изоставени, само че не всеки път. 

Урбукс туризмът е много надалеч от всяка проведена форма на туризъм. В България на практика няма урбекс туризъм. Най-често се прави от единици или то неголеми групи от хора, които вървят дружно на разнообразни места.
Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – Ивайло Дончев, персонален профил ФБ
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР