Когато сте си купили непозната козметика, винаги прочитайте съставките, които

...
Когато сте си купили непозната козметика, винаги прочитайте съставките, които
Коментари Харесай

5-те най-опасни съставки в козметиката, които могат за съсипят кожата

Когато сте си купили непозната козметика, постоянно прочитайте съставките, които съдържа. В противоположен случай може да се окажете без красива и здрава кожа.

Представяме ви лист с рискови за кожата съставки:

1. Парабените са съставки със синтетичен генезис. Всичко, което стартира с думите метил-, етил-, пропил-, бутилпарабен, не е целесъобразно за приложимост. Те се употребяват като консерванти. Най-често се намират в края на листовката. Парабените могат да провокират алергични реакции и кожни болести.

 козметика

2. Феноксиетанолът, известен консервант, също участва в края на листата. Той може да раздразни кожата и да провокира алергични реакции.

3. Минералното масло е производно на петрола. То е евтина основа и се употребява в доста разнообразни козметични линии, даже в най-скъпите. Минералното масло блокира порите и пречи на кожата да действа вярно. Рафинираните петролни артикули постоянно са при започване на състава.

4. Съставката, започваща с Е или ПЕГ с номер като Е120 или ПЕГ-8, е синтетична версия на естествено вещество. Тя прави кожата тънка и пропусклива за други субстанции от козметиката и околната среда. Срещат се много постоянно.

5. Сулфати - намират се във всички артикули с пяна, само че могат да бъдат открити и в други. Сулфатите предизвикват неспокойствие и изсушаване на кожата 

 козметика

Ето кои са най-опасните:

Алуминиев сулфат (Алуминиев сулфат) - от синтетичен генезис, намалява равнищата на рН, емулгатор. Намалява изпотяването и има антисептично деяние. Поглъщането му е токсично. Фактът, че този метал е част от множеството антиперспиранти, е прочут на всички, само че малко на брой са наясно с ролята, която той играе в организма. Прониквайки в клетките на кожата, алуминият предизвиква " неустойчивост " на гените на гръдната тъкан, което от своя страна може да докара до образуването на ракови кафези.

Амониевият лаурилсулфат е синтетичен детергент и пенообразувател. Одобрен е за приложимост в натуралната козметика с ограничавания. Може да провокира раздразнение на кожата, алергични реакции и изсушаване.

 козметика

Натриевият лаурилсулфат (SLS) е доста известен в производството на козметика и има разнообразни източници на генезис. Той може да бъде получен както от рафинирани петролни артикули, по този начин и от естествени първични материали. Използването на натурален SLS е утвърдено от някои стандарти, само че той нервира кожата и лигавиците и замърсява околната среда (ако е получен от петролни продукти).

Натриев лаурет сулфат (SLES) е синтетично производно, пенообразуващ сътрудник, емулгиращ съставен елемент, повърхностноактивно вещество. Производно на етоксилиран лаурилов алкохол. Предизвиква раздразнение, изсушава косата и кожата. Може да съдържа токсични примеси, като 1,4-диоксан (потенциално канцерогенен), които ще причинят замърсяване на околната среда.

Съветът на специалистите: Ако откриете даже една съставна част в даден артикул, по-добре го изхвърлете!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР