Когато става въпрос за срок на годност на грима, почти

...
Когато става въпрос за срок на годност на грима, почти
Коментари Харесай

Как да разберем дали козметиката ни е с изтекъл срок на годност?

Когато става въпрос за период на валидност на грима, съвсем всички от нас могат да признаят, че нямат концепция докога един артикул е добър за потребление. Наистина ли е добра концепция да държим вкъщи това алено червило, което ни би трябвало единствено 3 пъти годишно, и то за тъкмо избран тоалет? Използването на артикули с изминал период може да бъде рисково за здравето ни и да ни докара хиляди кожни проблеми. Кога обаче разбираме, че в действителност е време да се разделим с продуктите си? Да забележим...

Фон дьо загар и коректор

Срокът на тези два продукта зависи от съставките им. Продуктът на водна основа може да издържи до 12 месеца, до момента в който този на маслена основа – до 18, защото са натурален консервант. Един от знаците за изминал период е, когато водата или маслата се повдигнат на повърхността на тубичката. За да  " дадете " още време на продуктите си, би трябвало постоянно да ги разклащате, с цел да смесвате маслата, пречистената вода и самите частици на декор дьо тена. 



Бронзант, руж и пудра 

Препоръчителният период на валидност на тези артикули е 18 месеца. артикули не съдържат вода, което води до по-трудно размножаване на бактериите. Винаги ги затваряйте добре след приложимост и постоянно ги нанасяйте със суха и чиста четка, с цел да не допринасяте за развиването на неподходящи бактерии. 



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР