Когато става въпрос за съперници, с които националният отбор по

...
Когато става въпрос за съперници, с които националният отбор по
Коментари Харесай

Швеция ли е най-трудният съперник на България в историята?

Когато става въпрос за противници, с които националният тим по футбол на България е играл над 10 пъти, най-неприятното име на нация, изскачащо в съзнанието ни, би следвало да бъде Швеция.

Балансът на " лъвовете " е безнадежден - 14 срещи, 2 победи за нашите, 2 равенства и 10 загуби при голова разлика 8:26. Вече половин век трикольорите не са побеждавали шведите - от есента на далечната 1967 година Тогава в европейска подготовка българите ликуват с 3:0 с голове на Никола Котков, Васил Митков и Георги Аспарухов.

Последният гол във вратата на Тре кронур е вкаран от Христо Стоичков (дузпа) на 8 септември 1993 година в София, в квалификацията за Световното състезание Съединени американски щати `94. Двубоят приключва 1:1 след изравнително попадение на Мартин Далин, а най-после и двата тима се класират за Мондиала.

 Снимка 234441
Източник:

Там падаме от скандинавците с 0:4 във финала за трето място. От ремито 1:1 шведите завоюваха всички 7 мача при обща голова разлика 20:0. Последното ни домакинство на 26 март 2005 година бе изгубено с 0:3. Начело на трикольорите тогава беше точно Стоичков.

Сега шведската федерация нае стадион " Българска войска " за тренировки на тима. Както е известно, възпитаниците на Яне Андерсон дойдоха още през вчерашния ден у нас и организираха две занимания. Те ще останат в България до петък.

Днес пък ще стане ясно дали селекционерът ще може да разчита на халфовете Албин Екдал (Хамбургер) и Маркус Роден (Кротоне) против България.

 Яне Андерсон: Очаквам една друга България
Селекционерът на Швеция: Очаквам една много друга България

" Победа с 2:0 против Холандия в никакъв случай не е инцидентна "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР