Когато става въпрос за белодробно заболяване, обикновено става дума за

...
Когато става въпрос за белодробно заболяване, обикновено става дума за
Коментари Харесай

Немски лекари: 3 симптома сочат опасно белодробно заболяване

Когато става въпрос за белодробно заболяване, нормално става дума за нещо съществено. Затова и е значимо да знаем какво да търсим като симптоматика, с цел да можем да реагираме в точния момент и да си спестим някои затруднения, които могат да зародят.

Хроничната обструктивна белодробна болест или ХОББ скоро ще стане третата водеща причина за гибел, предават от zdrave.to. Немските лекари показват на какво би трябвало да обърнете внимание в точния момент, с цел да получите здравна помощ.

Ранни признаци на ХОББ
Хронична кашлица
Постоянната или хронична кашлица постоянно е един от първите признаци на ХОББ. Човек може да получи гръдна кашлица, която не отшумява сама. Лекарите считат за хронична кашлица тази, която продължава повече от 2 месеца.

Излишната слуз
Твърде доста слуз също може да бъде ранен признак на ХОББ. Слузта е нужна за поддържане на дихателните пътища влажни, както и за задържане на микроби и дразнители, които влизат в белите дробове.

Задух и отмалялост
Обструкцията на дихателните пътища може да затрудни дишането на човек, което може да докара до зной. Човек с ХОББ би трябвало да постави спомагателни старания, с цел да диша. Това изпитание може да докара до по-ниски равнища на сила и непрекъснато чувство за отмалялост.

Опасност от ХОББ
„ Всички тези признаци могат да бъдат признаци на ХОББ, необратимо белодробно заболяване, което сега визира най-малко 12% от хората над 40 години. Това е изключително рисково: половината от жертвите даже не знаят, че имат ХОББ и отиват при лекаря прекомерно късно.

ХОББ е четвъртата водеща причина за гибел в международен мащаб. Още през 2020 година тя ще бъде третата най-разпространена, незабавно след сърдечно-съдовите болести и рака „, написа Фокус. Откъде идва внезапното нарастване на това рисково белодробно заболяване? Има разнообразни вероятни аргументи, като азотен оксид и тънък прахуляк във въздуха. ХОББ визира освен възрастните хора, пушачите на възраст сред 30 и 40 години също са под голям риск. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР