Когато станете господар на речта си, ще спечелите една от

...
Когато станете господар на речта си, ще спечелите една от
Коментари Харесай

4 престъпления срещу думите

 Когато станете стопанин на речта си, ще спечелите една от най-важните победи в живота си.

Това, което казвате, има силата да унищожава и да основава действителност. Ако станете стопанин на речта си, ще спечелите една от най-важните победи в живота си. Научете се да създавате такава връзка, която да обогатява всички към вас. Но започнете с това: изчистете речта си от 4 основни врагове.

1. Лъжа Ако желаете думата ви да бъде ефикасна и тежка – откажете се от навика да лъжете. Тази процедура е мощна и в същото време доста сложна: може да се сблъскате с такава действителност, за която, както ви се се коства, не сте подготвени. Но въпреки всичко пробвайте: 90 дни казвайте единствено истината и наблюдавайте накъде ще ви води животът. Не се тормозете! Това не значи, че би трябвало да казвате всичко, за което мислите. Просто избягвайте да произнасяте неистини от какъвто и да е диаметър.

2. Клевета. От позиция на кармата, най-лошото нещо, което можете да извършите с думите, е да вкарате някого в неволя, като лъжете. Но даже и просто да говорите зле за някого (включително и за себе си) е извънредно неизгодно занимание.

Първо, в случай че клюкарите за различен човек, тогава бъдете сигурни, че някъде към този момент приказват за вас.

Второ, в случай че ругаете или унижавате себе си (например казвате: „ Аз съм простак, аз съм ленив “), вие укрепвате тези облици, подхранвайки такава визия за себе си. Като говорите неприятно за себе си или за другите, в никакъв случай няма да станете проспериращ.

3. Празнословие. Няма по-бездарна загуба на сила, от празен диалог. Не губете времето си и избягвайте компанията на тези, които обичат да почешат езика си. Не разпилявайте скъпата мощ, дадена на индивида – по-добре е, в противен случай, увеличавайте цената на думите си, като се въздържате от ненужни диалози.

4. Псувни. Ако ви се е случвало да се мръщите от инцидентно чути псувни на улицата, би трябвало да знаете, че не изглеждате по-добре, когато самичък казвате нещо сходно. Всички звуци имат трептения, а човек с мелодична, премерена и и вежлива тирада се вижда отдалеко.

Той даже не би трябвало да отваря устата си, с цел да могат всички, които са наоколо, да почувстват благоволение към него. И тъкмо по този начин се откроява човек, който употребява груба тирада – неговата известност, неговата грубост влизат в стаята преди него.

Източник yogajournal

Вярвате ли, че единствено една дума може да повлияе на вашата ориста? Може!

 

Всички сме чували, че задачите би трябвало да бъдат вярно дефинирани. Това важи и за думите, с които ги формулираме. Избягвайте разрушителните!: „ Аз ще реализира, ще принудя, ще принуждава, ще победя,…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР