Когато стане въпрос за Втората световна война и откачени работи,

...
Когато стане въпрос за Втората световна война и откачени работи,
Коментари Харесай

Злите планове на Съюзниците през Втората световна война

Когато стане въпрос за Втората международна война и откачени работи, нормално се чака, че се приказва за нацистите и японците. И нормално е по този начин. Само че наподобява малко непочтено. Съюзниците са били не по-малко ненормални в опитите си да завоюват войната, само че за това рядко се приказва.

6. Имало е проекти да се употребява цунами бомба против Япония

Лесно е да забравим, че Нова Зеландия е взела участие във ВСВ, само че това е реалност. Новозеландците се борят самоуверено като част от английската войска и даже проектират собствен безразсъден танк, при положение, че японците са успеели да стигнат до тях. Ако трактор с картечници на борда не е бил задоволителен, с цел да спре Антантата, Нова Зеландия и Съединени американски щати са почнали да работят по друго супероръжие – цунами бомба. Което е тъкмо това, което си представяте.

След като един американски моряк вижда, че опитите на Съюзниците да взривят кораловите рифове (за да направя път на корабите) от време на време основават талази, професор от Нова Зеландия е потърсен, с цел да открие метод да се основават цунамита по поръчка. Макар опитите с единични детонации покрай столицата Окланд да са впечатляващо несполучливи, те не престават да пробват. Повече от 4000 детонации с друга величина и дълбочина са извършени сред 1944 и 1945г. Накрая новозеландците пресмятат, че верига от 10 подводни детонации покрай брега би могла да сътвори вълна с височина 10 метра.

Каква била уловката? Нужното количество експлозиви за такова нещо било 2200 тона. Ако по този начин нареченият план Тюлен се беше оказал сполучлив, способността за генериране на цунамита е щяла да бъде идеално използвана за плануваната инвазия на Япония. Проектът обаче е зарязан, когато се оказва, че Съединени американски щати са измислили нещо малко по-ефективно: атомната бомба.

5. Планът на Чърчил да убие кравите на Германия с антракс

Ако ви попитат каква е била британската интервенция Вегетарианец, евентуално ще предположите, че е била някаква държавна стратегия, ориентирана към здравословното хранене при децата. Всъщност обаче е била проект за избиването на немските крави с антракс, принуждавайки жителите на страната да преминат към друга диета. Или да умрат много мъчително… По-скоро второто.

Планът в началото е основан, тъй като Англия се тревожи, че нацистите ще разработят биологични оръжия, тъй че взема решение, че би трябвало да ги изпревари. Дават на бактериолога Пол Филдес за задача да сътвори био-оръжия, способни да опустошат Германия за малко време, в случай че се стигне до там. Какво измисля Филдес? Над немските ферми да се пуснат захранки от ленено семе, инфектирано с антракс, които да бъдат изядени от добитъка. Антраксът безспорно щял да се популяризира и измежду човешкото население. Оцелелите са щели да се изправят пред съществени проблеми в лицето на нечиста почва и дефицит на храна. Когато Уинстън Чърчил чува за проект, кадърен да аргументи милиони човешки жертви, подвига високо двата палеца.

Операция Вегетарианец стопира да бъде предполагаем сюжет през 1943г, когато Англия инжектира 5 милиона захранки от ленено семе с антракс в една преустроена фабрика за сапун. Съюзниците обаче дебаркират във Франция, преди да бъде пуснат антракса. Това евентуално е било вярното решение, имайки поради, че когато Англия прави тествания със инфектирани с антракс овце на шотландския остров Груинард, мястото става негодно за живот за идващите 50 години.

4. Предшественикът на Централно разузнавателно управление на САЩ е желал да пусне торна чума над нацистите

През 1942г, до момента в който Ромел коли съюзнически бойци в Северна Африка, нацистите вземат решение, че може да употребяват войските си в Мароко, с цел да прецакат снабдителните канали на врага. Искаме да кажем, че са били обезверени времена. Тогава Управлението на стратегическите служби (дядото на ЦРУ) стига до също толкоз обезверена мярка: Да изгони нацистите от Мароко с носещи болести мухи.

Идеята е родена от доктор Станли Ловел, шеф на изследователския отдел на УСС, който доста приличал на Кю от „ Джеймс Бонд “, единствено че с бостънски акцент.

Кръстен интервенция Своенравен, тайният проект е квалифициран от доктор Ловел без знанието на шефа на службата Уилям Донован, тъй като Донован бил с разсъдъка си и евентуално нямало да се съгласи. Въпреки това УСС съществено обмисля схемата, до толкоз, че измисля метод да заразят мухите със смъртоносни патогени. Как? Чрез изпражнения. По-точно, кози изпражнения, инфектирани с коктейл от заболявания и химически аромати, които да привлекат милиони северноафрикански мухи. Съюзнически аероплан щял да разпръсне вонящата тор над нацистките бойци.

Един проблем УСС по този начин и не съумява да позволи – по какъв начин да избегнат любознанието на локалните африканци – не всеки ден намираш купчини козя тор не към къщата си, а върху нея.

За благополучие на нацистите и мароканците, Хитлер подрежда отдръпването на войските от този район, с цел да ги насочи към Съветския съюз и УСС не съумява да пусне торната чума над тях.

3. Британците са употребявали астрологията, с цел да повлияят на мнението на обществото за Хитлер

Луис Де Вол бил немски астролог, наричащ себе си „ Модерният Нострадамус “. Агентите от английското разузнаване обаче го наричали „ самозванец “, „ цялостна пачавра “ и „ на ниска цена търговец на трикове “. И все пак му дават английско поданство и почетно капитанско звание, задето оказва помощ за успеха над Хитлер със силата на измислиците.

Де Вол е вербуван от английската Секретна разследваща работа през 1940г, когато твърди, че може да предсказа какво астролозите на Хитлер са му предричали на него. Не знаехте, че Хитлер е вярвал в тези нелепости? Ами не е. Де Вол просто съумява да убеди някои хора в MI5 в противното, по тази причина те го наемат всеки ден да чете хороскопи, с цел да са една крачка пред бъдещите проекти на нацистите.

Разбира се, броят на предсказанията на Де Вол, които се оказват истина, е „ едно “ (той споделя, че Италия ще се включи във войната, също като всеки различен по това време). Де Вол обаче оказва помощ на британците с различен проблем: неохотата на американците да се включат във войната. През 1941г, евентуално с цел да се отърват от него, британците изпращат Де Вол в Америка като част от секретна интервенция, целяща благодарение на астрологията да се настрои американското общество срещу Хитлер. Освен всичко друго, Де Вол твърдял, че Хитлер щял да почине „ в границите на година “ и нацистите щели да атакуван Америка през Бразилия – и хората се връзват.

Големи американски вестници печатат историите на първа страница. Британците смятат пропагандата му за доста успешна… и в последна сметка безсмислена, защото Пърл Харбър е атакуван няколко месеца по-късно и Съединени американски щати по този начин или другояче влиза във войната.

2. Британците изпращат на Германия големи балони, с цел да им спрат тока

Всеки ден да сипят бомби над града ти омръзва бързо, както можете да си визиите. До края на 1940г на британците към този момент им е пристигнало до гуша от нацистките бомбардировачи, които жестоко затриват постройките им, за това вземат решение работят брутално като врага и стартират да изпращат свои смъртоносни летящи замъци. И под „ летящи замъци “, имаме поради „ огромни балони “.

Всичко стартира инцидентно. Една ветровита нощ, мощният вятър отнася няколко огромни балона от британския бряг, а откъснатите им въжета допират високоволтови проводници и предизвикват всеобщо прекъсване на електричеството в Европа. След като се извиняват за грешката, британците осъзнават, че могат да употребяват тази тактичност в своя изгода. Те стартират съзнателно да пращат балони по посока на Германия, като за тях връзват по-дълги жици и възпламенителни устройства, причиняващи пожари и спиране на електрозахранването. Един от балоните допира 110 000-волтов проводник и прави късо, което изцяло унищожава немска електроцентрала.

Балоните имали и друго предимство – мъчно се сваляли и били доста, доста дразнещи. Нацистите изпращат стотици бойни самолети, единствено с цел да смъкват проклетите балони и да предотвратят спомагателни вреди. Почти 100 000 балона са пуснати над Германия, постоянно декорирани с обиди и известия, нарисувани от младежите, които ги надували.

1. Планът на папата за убийството на Хитлер

Папа Пий XII, индивидът имал нещастието да носи огромната шапка по време на Втората международна война, е противоречива фигура. Известен е като „ папата на Хитлер “, тъй като заема неутрална позиция във войната и даже легитимизира нацисткия режим. Неоткрито обаче, той бил сериозно надъхан към Хитлер и даже е желал да го убие.

Когато Хитлер скрито подрежда католическото духовенство на Полша да бъде отстранено, Вилхелм Канарис, началникът на нацисткото разузнаване, взема решение, че чашата е преляла. Той се свързва с папа Пий XII и му предлага да провеждат убийството на Хитлер. Връзката сред Канарис и папата е Йосиф Мюлър, немски юрист, воин от войната и католик с топки от стомана. Това е индивидът, споделил на Хайнрих Химлер в лицето му, че го желае мъртъв и му се разминава, тъй като Химлер е впечатлен от смелостта му.

Планът претендирал впечатляващ брой изменничества – като лазаня от илюзия, формирана от доста пластове. Нацистите, наясно с контактите на Мюлър във Ватикана, го изпращат в Италия, като му дават загадка задача да шпионира италианците и да рапортува тези, които желаят мир със Съюзниците. В реалност, несъмнено, Мюлър работи като троен (или четворен?!) сътрудник, сближавайки се с италианците, които е трябвало да шпионира, до момента в който възнамерява падението на Хитлер с папа Пий XII.

Иронично, фактът, че всеки по това време се пробва да убие Хитлер, обрича проекта на папата. Секретен сътрудник стават по-параноични, Мюлър е оголен и хвърлен в пандиза, а Хитлер се заема да възнамерява убийството на папата като възмездие. Затова идващият път, когато наречете папа Франциск „ готиният папа “, задайте си този въпрос: Дали се пробва да убие Ким Чен Ун?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР