Когато стане въпрос за протеин, повечето хора си представят пилешки

...
Когато стане въпрос за протеин, повечето хора си представят пилешки
Коментари Харесай

16 високопротеинови зеленчука

Когато стане въпрос за протеин, множеството хора си показват пилешки филета, яйца и хранителни добавки. Истината е, че безусловно всяка необработена храна съдържа белтъчини (протеин). Това се отнася и за зеленчуците. Освен това, те са богати на витамини, минерали и фибри, покачват алкалността на организма и спомагат разнообразни процеси в тялото. Всички скотски артикули са лишени от фибри и са киселинни, което до някаква степен извлича калция от костите и понижава кислорода в кръвта, въздейства отрицателно на храносмилателната и лимфната система. Според мен е значимо набирането на протеин да става от разнообразни източници, дори и за сметка на това те да не съдържат цялостния брой есенциални (незаменими) аминокиселини. Ако употребявате многообразие от зеленчуци, плодове, бобови и зърнени култури, тялото ви ще е способно да си набави всички нужни аминокиселини за направата на протеин.

Сега може да разгледате 16 високопротеинови, които съм показал във прогресивен ред според от наличието на протеин. Цветът на всеки зарзават е самобитен знак за антиоксидантите, каротеноидите и полифенолите в него. Ако задачите да извлечете оптималната изгода, консумирайте цялостна гама от зелени, жълти, червени и други цветове зеленчуци.

Броколи

Ядливо растение от жанр Зелеви на семейство Кръстоцветни, чиято огромна цветна глава се яде като зарзават. Броколите се употребяват варени, задушени или даже сурови. Богати на витамин С.

Печурки

Те са жанр базедиеви гъби с бяла шапка и месеста част. Имат гуглести плодни тела и спорообразуващ пласт под формата на власинки. Младите гугли са с кълбовидна форма, а пластинките са скрити под покривало, което във времето се разцепва и оставя пръстенче към стъблото. Печурките могат да бъдат открити на пазара целогодишно.

Тиквички

Зеленчук от семейство Тиквови, който е непосредствен роднина на динята и краставиците. Те са извънредно нискокалорична храна и се отглеждат относително елементарно. Поради ниското количество на захар са подобаващи за заболели от захарен диабет. Имат лечебни свойства при чернодробно-жлъчни болести. Ниският гликемичен показател прави тиквичката подобаваща храна за спортуващи и хора, целящи понижаване или поддържане на телесното тегло.

Артишок

Вид магарешки трън, който се отглежда като храна. Ядливата част се състои от цветни пъпки, преди те да цъфнат. Главата на напъпилия артишок е в действителност общ брой от насъбрани дребни цветчета дружно с доста прицветници, които образуват ядливата част. Богат източник на витамин С.

Карфиол

Вид зарзават от жанр Зелеви на семейство Кръстоцветни. Също по този начин е именуван „ цветното зеле “. Главата му прилича тази на броколите, които само се разграничават с съществуването си на цветни пъпки. Има три разнообразни цвята карфиол - бял, виолетов и оранжев. Богат на витамините С, B1 и B2.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР