Когато стане дума за Коледни базари, Виена е ненадмината не

...
Когато стане дума за Коледни базари, Виена е ненадмината не
Коментари Харесай

5-те най-магични коледни базара във Виена


Когато стане дума за Коледни базари, Виена е ненадмината освен по брой, само че и по-пищност и хубост. Всяка година хора от целия свят идват в австрийската столица, с цел да се насладят на коледния дух на цели 12 коледни базара, които греят на разнообразни точки в града. Във Виена не пестят нито от светлини, нито от време за приятни моменти.  Коледните базари стартират да отварят още на 1-ви ноември и някои от тях остават даже след Нова година.

Очарователните коледни базари трансформират града в зимна страна на чудесата през празничния сезон. Ако не сте посетили най-малко един от тях, бързо би трябвало да поправите тази неточност, тъй като те надминават и немските. Ето кои са петте най-пищни и магични коледни базари във Виена, които наложително би трябвало да посетите.

Магията на площада на кметството (Rathausplatz)

Базарът на площад Ратхаус, който е и най-известният коледен базар, е същински театър, а емблематичното неоготическо кметство на града служи за превъзходен декор. Базарът включва над 150 маси, украсени със светлини, които оферират разнородни ръчно направени дарове, празнични украси и вкусни лакомства - от колбаси до обичайните за Виена понички с мармалад или ванилия и кълцаните палачинки, които несъмнено си заслужават вниманието. Тук можете да се пързаляте по ледената пързалка, да се наслаждавате на музикални осъществявания онлайн и да се потопите в омайната атмосфера под ослепителната коледна елха. Мястото е доста instagramable и на него стават чудесни фотоси.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Vienna Visitas Photography (@vienna_visitas)

Коледен базар в двореца Шьонбрун

Коледният базар в двореца Шьонбрун е наложителна част от коледното извършване на покупки. Разположен на фона на императорския замък Шьонбрун, този базар излъчва кралски сексапил. Базарът разполага с над 80 маси, на които се продават занаятчийски произведения, районни деликатеси и неповторими дарове. На мястото витае същински празничен дух, можете да се насладите на обичайната австрийска музика и танцови осъществявания. Ароматът на кестени, печени на открити огньове, способства за уютната атмосфера, трансформирайки го в квинтесенция на виенското коледно прекарване.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Weihnachtsmarkt Schönbrunn (@weihnachtsmarkt.schoenbrunn)

Коледен базар в двореца Белведере

Коледният базар в двореца Белведере е още една перла в празничната корона на Виена, която продължава тематиката за императорската грациозност. Бароковият замък Белведере съставлява замайващ декор за този базар, създавайки вълшебна конюнктура. С към 40 маси базарът предлага подбрана селекция от ръчно направени артикули - от обичайната австрийска керамика до комплицирани украшения. Осветените градини на двореца и ароматът на греяно вино трансформират този базар в сетивна приятност, пресъздаваща същността на виенската Коледа.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Wien | Vienna (@viennatouristboard)

Коледен базар Шпителберг

Можете да избягате от шума и суетата в центъра на града и се разноските по очарователните калдъръмени улички на квартал Шпителберг. Коледният базар там е прикрито украшение, което има интимна атмосфера и историческа конюнктура. Тесните улички са осеяни с живописни барокови къщи. Тук посетителите могат да намерят неповторими ръчно направени бижута, както и разнородни кулинарни изкушения. Артистичният дух на Шпителберг прибавя спомагателен сексапил към този необикновен коледен базар.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Vienna (@vienna_austria)

Зимен пазар в Музейния квартал

Не на последно място е Зимният пазар в MuseumsQuartier, който внася съвременен привкус в коледните празници на Виена. На фона на музеите за модерно изкуство този базар предлага съвременна и витална атмосфера. Базарът разполага с ледена пързалка, авангардни арт съоръжения и разнородни предложения и кулинарни изкушения. Зимният пазар в MuseumsQuartier е съвършената композиция от традиция и актуален дух, което го прави неповторимо и незабравимо прекарване на коледния дух.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от MQ – MuseumsQuartier Wien (@mqwien)

Виена, със своята богата история и културно завещание, се трансформира в магическа зимна страна на чудесата през коледния сезон. Коледните базари в града, всеки от които има собствен личен неповторим сексапил, оферират на посетителите възхитително странствуване из австрийските обичаи, занаяти и кухня. Виена дават обещание очарователно и празнично прекарване за всички. Така че - облечете се добре, отпийте глювайн и се потопете в коледния дух на Виена.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР