Когато смъртта застане по средата на пешеходна пътека на оживения

...
Когато смъртта застане по средата на пешеходна пътека на оживения
Коментари Харесай

ВИДЕО на мъртвия ученик Костадин, който бе убит на зебра, а после отвлякоха трупа му, разплака всички! Мечтата му била...

Когато гибелта застане по средата на пешеходна пътека на оживения път Бургас-Созопол и покоси за момент бъдещето на 16-годишен възпитаник, който бърза да отиде на учебно заведение, а не на кафе или дискотека, осъзнаваш, че животът е нечовечен, даже жесток. Без причина! Когато обаче траурна организация отвлече натрупа на дете и изиска 1360 лева от роднините, с цел да им го върне, към този момент знаеш, че за това сигурно има причина. Чувството за безотговорност, за наглост, за злокобна престъпност, може не законодателна, само че изрично морална, е извънредно. Тогава идва изводът - живееш в България, разяснява burgasinfo.com!

Това се е оказала и единствената неточност на Костадин Джардов - момче, родено в Минск, чийто родители работят във Франция и Беларус. Но възпитавано и обучавано в България - в Бургас.

Тази вечер бащата Апостол и майката Наташа са дружно в Созопол, облени в сълзи, в нервозен срив. Майката дойде от Беларус и се е наложило да й бъде оказвана здравна помощ, тъй като е в тежко прочувствено положение. Бабата Йорданка от дни е на успокоителни.

Защо Костадин сбърка, че остана в България?

Първо – премазан на кръстовище, което от години е рисково, злокобно, взело човешки животи. Той безусловно е бил хвърлен от колата, дистанцията на тялото от колата, а и от маратонките му е била десетки метри, споделиха. Детето просто е отивало на учебно заведение и се е очаквало да стигне до там невредимо, по този начин както всеки родител изпраща своите младежи всяка заран. Едва ден по-късно на място се изсипаха институциите да кажат, че ей-сега ще струпат всички вероятни уреди на кръстовището, с цел да го обезопасят. А то е осеяно от надгробни плочи от години.

Втората – още по-зловеща подигравка с паметта на десетокласника Костадин, е очевидната, жестока бизнес скица с процедурите по предаване на тялото на родителите му.

Колко трябваше да преживеят Апостол и Наташа, както и бабата Йорданка?

Плътно до тях сега е съученикът на бащата Апостол- Христо Бардуков. Вижте точния му роман за борбата с погребалната организация „ Архангел Михаил “ през днешния ден.

„ Заявили са от моргата на близки, не на майката и на бащата, а на други хора: Елате да си вземете детето, тъй като то повече не може да остане тук. От моргата дават телефона на някаква организация, която работи с SOS-ПТП. Това са едни от безбройните фондации, които употребяват тъгата на хората, с цел да могат техни юристи да водят делата и да вземат проценти от парите на застрахователите. Майката в тъгата си споделя, че желае детето да бъде превозено в Беларус, те й дават отговор позитивно. По-късно й звънят и споделят: 10 хиляди евро е услугата и нея ви поемаме. Сумата набъбва.. Когато пристигна бащата, го срещнах по какъв начин стоят нещата и той сподели: Христо, нито съм избирал организация, нито нищо. Искам да отидем да подготвим нещата, разгадавам на теб. Кметът на Черноморец отреди терен, отец Стилиян дефинира часа – в 14 часа в петък. Дойдохме в първата срещната организация. Посрещнаха ни дружелюбно, питаха ни какво желаеме. Ние им казахме, че желаеме гробница, да не е заровено момчето в пръстта. Те незабавно извикаха майстори. Тогава изплува въпросът: Къде е тялото? Звъним и питаме и се оказа, че тялото е в погребална организация „ Архангел Михаил “. Как по този начин? Близките на Костадин споделиха, че ще отидат да вземат тялото, отидоха и им споделиха: Щом е по този начин, щом си имате ваши юристи и задължения, на нас ще ни платите 1300 лв., от които 800 лв. за ковчег, който бил доста специфичен. Чрез моргата се е уредила тази организация. Свързали се с познати на околните. Всичко е за едни пари “, сподели Христо Бардуков.

Ученикът от Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. Д-р Асен Златаров “ Костадин Джардов, който в понеделник бе смачкан от джип на пешеходната пътека на пътя Созопол-Бургас, е роден в Минск. Живял е в Созопол, а след това в Атия при баба си Йорданка, която се е грижила извънредно добре за него, до момента в който майка му е била в Беларус, а татко му е работил във Франция. Цялото семейство, макар че родителите са разграничени са задружни и с голяма обич към момчето. Костадин е бил възпитано дете, с фантазии, които стремително е преследвал. Искал е да стане готвач, да има личен ресторант с шоколадов шадраван и даже суши от шоколад. Участвал е в конкурс, с цел да завоюва посещаване в родината на шоколада – Швейцария. „ Защото фантазиите се сбъдват”. Това е репликата от мотивационното му видео, което изпраща за присъединяване в състезанието. И, в случай че за гибелта няма правила и време, то за траурните организации като „ Архангел Михаил” би трябвало да има! След всичко това просто задаваме въпроса: Трябва ли децата ни да останат в България?

Вижте видеото и дано просто сведем глави пред фантазиите му!



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР