Когато служебен вътрешен министър прави такъв тип твърдения, хубаво е

...
Когато служебен вътрешен министър прави такъв тип твърдения, хубаво е
Коментари Харесай

И Кузман Илиев иска доказателства, доказва се обаче в съда

" Когато длъжностен вътрешен министър прави подобен вид изказвания, хубаво е да се потвърждават. Ако не го направи, навлизаме в хипотезата този длъжностен кабинет да бъде политически използван ", отсече Кузман Илиев пред bTV.

На процедура обаче не е работа на служебния кабинет да потвърждава каквото и да било. Това го прави съдът, уточни на собствен ред политическият анализатор Слави Василев.

Това, несъмнено, би могло да се случи при работеща прокуратура.

" Министърът има опция да стигне до информация. След като той споделя, че това се е случило, нямаме причина да не му имаме вяра. А откакто това е непозволено, нелегално, върви срещу правилата на демокрацията, в реда на нещата е тези неща да бъдат показани ", безапелационен бе Василев.

Това било по този начин. Проблемът съгласно Кузман Илиев обаче бил различен - ставаме очевидци на длъжностен кабинет, който се опитвал да работи реваншистки и да концентрира властта в ръцете на президента.

" Не сме дали своят вот за този кабинет, а той може да ни ръководи шест месеца. Самата фигура на служебния кабинет е гаранция за произвол. Има дупка в Конституцията ", уточни още Кузман Илиев.

" Разбирам позицията на господин Илиев. Но не може да се каже, че този кабинет е произвол. Той е назначен от директно определен, въпреки всичко. Това, че президентът въпреки всичко е получил вота на жителите демонстрира, че те са вложили доверие в него ", изясни Слави Василев.

“Ако има нещо, което ознаменува смяната, която хората желаеха предходната година по площадите, то това е служебният кабинет. Виждате за какъв брой малко време какъв брой информация стартира да излиза. Сигурен съм, че хората, които работят в държавните структури, когато ГЕРБ не са на власт, стартират да приказват. Така излиза тази информация. По този метод е достигнала тази информация до военачалник Атанасов. Това е началото на демонтажа на предходното ръководство “, счита Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР