Когато си осиновите малко кученце, се налага да го научите

...
Когато си осиновите малко кученце, се налага да го научите
Коментари Харесай

Как да научим кучето да остава само?

Когато си осиновите малко кученце, се постанова да го научите на толкоз доста неща, че може да се почувствате претрупани със задания.

Обучението на кучето да остава единствено не би трябвало да се подценява, с цел да може в следствие то да не се усеща изоставено всякога, когато го оставите единствено.

Малките кученца не са привикнали да остават сами. В инстинктите им е, когато останат сами, да се почувстват изоставени и да стартират да лаят, вият и скимтят в опит да призоват майка си. Ето няколко съвета по какъв начин да приучите кучето си да стои единствено без проблем.

Обучението би трябвало да стартира от първия ден след осиновяването и да минава гладко, с цел да не предизвиква стрес на кученцето.

Започнете, до момента в който сте още в дома си. Отидете за малко в другата стая, затворете вратата и след няколко минути се върнете с лакомство. Така последователно увеличавайте времето, в което кучето не ви вижда. По този метод то ще разбере, че макар че сега ви няма, вие се връщате още веднъж при него.

Ако кученцето скимти пред вратата, не се изкушавайте да се поддадете на тази хитра операция. Ако му отворите, по този начин ще го научите на неправилният урок " Скимтенето отваря всяка врата и носи внимание ". Научавайки го да стои единствено в стаята, до момента в който вие сте в друга стая, то няма да свързва вашето неявяване с занемаряване, тъй като ще знае, че сте към момента в дома.

Основен проблем на самотата е неналичието на стимулация. Ако оставите кученцето в стая единствено, без да има какво да прави, това е сигурна рецепта за злополучие. Ако кучето скучае, то може да направи много бели. Ако обаче оставите задоволително кучешки играчки, множеството кучета ще се съсредоточат в игрите и по-малко в белите.

 Кучето може да седи единствено у дома без проблем

Друг потребен съвет, който може да понижи терзанието на кучето е да включите тв приемник или радио, до момента в който ви няма. Това би основало прочут успокоителен декор от човешки звуци. Важното в тази ситуация е да не пускате неща съдържащи мощни стряскащи звуци като престрелки, крясъци и детонации, тъй като това ще стресира повече кучето. Добра концепция е да оставите стратегия със спокойна или класическа музика.

Ако кучето е изморено, когато го оставите единствено, ще желае отмора, а не още игри и най-вероятно ще заспи. Една дълга разходка на кучето или подготовка преди да тръгнете, биха били от огромна изгода.

Научавайки кучето си, че може да му е прелестно, до момента в който вас ви няма, автоматизирано ще го научи да не желае постоянно да е център на внимание даже и когато сте у дома.

Ако нямате време за сходен вид образование, рискувате кучето ви да изпитва непрекъснато безпокойствие от момента на вашето овакантяване, до момента в който се приберете. Състоянието може да се задълбочи до меланхолия и мощен стрес, в случай че ви се наложи да отсъствате за по-дълго.

В такива случаи може да се обърнете към кучешки треньор, който да отдели особено внимание на вашият любим.

Ако към момента си нямате кученце и възнамерявате да си вземете такова, разгледайте тези разгласи за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР