Когато се сблъскват с трудности в своя личен живот, хората

...
Когато се сблъскват с трудности в своя личен живот, хората
Коментари Харесай

Предразсъдъците, които пречат на една връзка

Когато се сблъскват с компликации в своя персонален живот, хората постоянно упрекват събитията или колегата – и не си дават сметка, че самите те също може да са част от казуса.

Основните предубеждения, които пречат на любовните взаимоотношения, са следните.

1. Натрапване на избрана обществена роля на колегата

„ Мъжът би трябвало да... “, „ Жената би трябвало да... “  - придържането към сходни възгледи безусловно обрича човек на самотност, тъй като никой не желае да се усеща „ задължен " на някого. За мнозина това е изрично недопустимо както в елементарното другарство, по този начин и в сантименталните връзки: нещо да се изисква от тях, като че ли са длъжни. 

Ако се придържате към такива възгледи, това може да бъде единствено във връзка с себе си: щом смятате, че мъжете и дамите си дължат нещо, тогава изпълнявайте своя „ дълг ", без да натоварвате другите.

2. Различни отзиви за връзката

Например, моногамията (постоянна връзка единствено с един партньор) и стремежът към развъждане на деца са свойствени на всички естествени хора. Много е неуместно да се свързвате с човек, без да обсъждате сходни въпроси - а по-късно да се възмущавате, да осъждате възгледите му и да се пробвате да ги измененията.

Преди да започнете връзка, би трябвало да се уверите, че и двамата планирате да имате деца или, назад, да сте без деца; че и двамата сте моногамни.

3. Суеверните шаблони на зодиака
Тези привички нервират половинката ви
Във всяка връзка има моменти на цялостно съгласие и покой и моменти на кавги и неволи. Важно е да разберем кое тъкмо ни нервира и да...
Прочети повече
Такова, на пръв взор, почтено суеверно въодушевление по хороскопите може доста да навреди на персоналния ви живот. То допуска „ лепене на етикети “ по другите, което ви пречи да виждате хората обективно. „ Жалко, той е Скорпион! “ или „ Уви, жалко, че е Дева! “ – такива мисли основават подправен облик на колегата и му приписват черти, каквито не е наложително да са му присъщи.

Пък и много хора ги отблъсква тази несъразмерна подозрителност и сляпа религия в „ звездите “. Въобще, не забравяйте, че вярата в зодиака е по-скоро игра, развлечение и няма потребност да се взема насериозно.

4. Никому не налагайте здравословния си метод на живот

Ако сте избрали здравословен метод на живот, това сигурно е похвално. Но несъмнено не си коства да превъзпитавате някого - единствено ще хабите безсмислено нерви. Докъм 20-25 години човек към този момент е изцяло завършен и мъчно се преоформя.

Ето за какво, щом са ви неприятни тютюневият пушек и пияните хора, е извънредно нелогично да започнете връзка с пушач/ка или любител/ка на пийването с вярата да го/я спасите.
Разпалете огъня във връзката си
Идва интервал, когато и най-интересната връзка стига своя застой. Това може да бъде провокирано освен от привършване на заниманията и ф...
Прочети повече
5. „ Родителите и приятелите ми не те харесват! "

Нито родители, нито другари ще живеят с колегата (партньорката) ви, не те ще спят с него или с нея, не те ще отглеждат децата ви.

Препоръките на родителите е добре да се вземат поради, мнението на приятелите също може да подскаже това-онова – само че, по този начин или другояче, няма нищо по-важно от личните ви чувства, благосклонност и привличане към избран човек.

За тази цялост от усеща и страсти има малко и тъкмо определение – назовават я „ обич “.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР