Когато се разболеем, си даваме сметка, че е имало начини

...
Когато се разболеем, си даваме сметка, че е имало начини
Коментари Харесай

7 ежедневни навика, които рушат здравето

Когато се разболеем, си даваме сметка, че е имало способи да предотвратим болестта или най-малко да понижим страданието. Когато сме здрави, не обръщаме внимание на дребните ни нездравословни привички, които последователно водят до здравословни проблеми. А можем просто елементарно да ги променим. Ето някои от навиците, които с времето ни основават здравословни проблеми:

1. ЗАВИСИМОСТИ
Тук влизат алкохол, цигари и наркотични субстанции, които тровят организма ни. Често хората не помнят за вредата им заради забавения резултат. Мислят си, че в случай че се управляват или не ги употребяват непрекъснато, са предпазени от токсични резултати. Но не е тъкмо по този начин. От момента, когато започваш да ги използваш, излагаш тялото си на нездравословно въздействие.

2. ЛИПСА НА ФИЗИЧЕСКО НАТОВАРВАНЕ
Заседналият метод на живот се отразява на здравето, изключително във времена на пандемия, когато прекарваме по-голямата си част от деня на едно място. Физическите извършения освен ще понижат напрежението, само че и ще се отразят добре на ставите. Тялото ви ще стане по-гъвкаво, а ендорфинът, който се отделя, ще усъвършенства психическото ви здраве.

3. ПРЕЯЖДАНЕ
Преяждането е един от най-разпространените нездравословни привички на актуалния човек. Когато ядем повече от нужното, откакто към този момент сме задоволили глада си, не е безобидно. С времето това води да съществени ментални проблеми като булимия или анорексия. Помислете върху питателните си привички и се пробвайте да ги коригирате.
Тези всекидневни привички могат да навредят на здравето!
Известно е, че някои привички като пушенето и преяждането са нездравословни. Има обаче и други, които са по-малко явни, наподобяват безобидни и...
Прочети повече
4. МЪРЗЕЛ
Има разлика от това да спиш, когато си отпаднал след претрупан ден или да спиш през целия ден просто, тъй като си ленив. Мързелът води освен до неефективност, само че и до съществени здравословни проблеми. Спането до късно в композиция с преяждане може да аргументи заболявания, измежду които затлъстяване и сърдечни болести.

5. ВРЕДНА ХРАНА
Затлъстяването не е най-големият проблем, който поражда като резултат от консумация на нездравословна храна. Приемането на обработени въглехидрати и консерванти, единствено вреди на организма ни. Приемайте богата на витамини и хранителни субстанции храна: плодове, зеленчуци, млечни артикули, ядки, риба, чисто месо. Избягвайте нездравословни храни като фаст фуд, в които няма никакви потребни хранителни субстанции.

6. ПРЕКАЛЯВАНЕ С ТЕХНОЛОГИИТЕ
Технологиите са благословия за обществото, улесняват живота ни, оказват помощ ни да пестим време. Но, в случай че прекаляваме с тях, благословията се трансформира в проклинание. Ето до какво може да докара несъразмерното потребление не софтуерни устройства:
- понижаване на продуктивността
- утежняване качеството на съня
- утежняване на зрението.

Опитайте да не употребявате компютър, тв приемник, телефон за няколко часа денем, с цел да “детоксикирате ” съзнанието си.

7. ИГНОРИРАТЕ ТЕРАПИЯТА
Често не осъзнаваме сериозността на проблемите си и отхвърляме, че имаме потребност от терапевт. Така както вървим профилактично на доктор да прегледа тялото ни, по този начин е добре да “проверяваме ” психическото си здраве понякога. Това ще ни помогне да решим скрити душевен проблеми, които са невидими за другите.

Безобидните нездравословни привички може да наподобяват малък проблем, само че с течение на времето могат да имат съществени провали върху здравето и душeвността ни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР