Когато се изправят пред кризисна ситуация, било то смъртоносен ураган

...
Когато се изправят пред кризисна ситуация, било то смъртоносен ураган
Коментари Харесай

Преди да избухне кризата

Когато се изправят пред спешна обстановка, било то гибелен вихър или огромна хакерска атака, положителните бизнес водачи заобикалят прибързаните реакции и методично сформират проект за отговор на опасността.

В авиационната промишленост това важи с особена сили. Управлението на рецесии е основна част от образованието на всеки чиновник, който желае да се занимава с авиация.  Ръководителите, които са готови за най-лошото, са в най-хубава позиция да оказват помощ на допустимо най-вече хора, когато обстановката стане напечена.

От друга страна, водачите, които няма авансово направен проект и разчитат на бързата си реакция, рискуват да създадат съдбовни неточности, които да могат да навредят на техните клиенти, бизнес и кариера.  

В JetBlue си припомнихме всичко това, когато ураганът Ирма удари Флорида. От една страна бях очарован от дейностите на голям брой хора, които поставиха неимоверни старания, за да  дават помощ на потърпевшите. Потресен бях обаче, когато разбрах, че 8 души в старешки дом са станали жертва на високите температури, поради прекъсването на тока и климатиците, макар че на отсрещната улица е имало работеща болница. Тези два случая илюстрират обстоятелството, че съответното показване напрегнат зависи от положителната подготовка.

Това са 10 съвета, които може да употребявате, когато „ Ами в случай че? “ се трансформира в „ Ами в този момент? “

1.Поставете клиентите преди всичко.

Старата поговорка гласи, че капитанът е последният човек, който напуща кораба. Уверете се, че хората, които разчитат на вас, са получили нужните грижи и внимание. Бъдете самодейни в шерването на информация преди, по време на и след рецесията.

2. Уверете се, че чиновниците ви са в сигурност.

Човек не може да се грижи за непознатите потребности, когато личният му живот е в заплаха. Грижата за вашите чиновници не би трябвало да отстъпва на тази за вашите клиенти.

3. Подгответе се.

Периодично тествайте проектите на компанията за дейности при рецесии. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР