Когато Русия нахлу в Украйна, Путин подцени смелостта на украинския

...
Когато Русия нахлу в Украйна, Путин подцени смелостта на украинския
Коментари Харесай

Столтенберг към Зеленски: Днес се срещаме като равни. Нямам търпение да се срещнем като съюзници

Когато Русия нахлу в Украйна, Путин подцени смелостта на украинския народ, куража на украинските сили и решителността на украинското управление. Но той подцени и единството и силата на НАТО, съобщи през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на взаимна конференция във Вилнюс с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи специфичният делегат на Българска телеграфна агенция.

Алиансът ще остане с вас толкоз дълго, колкото би трябвало, сподели Столтенберг и добави, че съдружниците са дали десетки милиарди в помощ на Украйна. Създадохме нов съвет НАТО-Украйна и дадохме заричане, че Украйна ще стане член, приехме нова стратегия за трансформиране на украинските въоръжени сили от такива от руската ера в такива с оперативна съгласуемост с НАТО. Украйна е по-близка с НАТО от когато и да било, премахнахме условието за План за деяние за участие – една от стъпките, които би трябвало да бъдат изпълнени от всяка страна претендент, сподели Столтенберг.

Решенията във Вилнюс са нов стадий от връзките НАТО-Украйна, през днешния ден се срещаме като равни. Очаквам с неспокойствие деня, в който ще се срещнем като съдружници, сподели в умозаключение генералният секретар на алианса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР