Когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обсъждат мотивите за

...
Когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обсъждат мотивите за
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Папки за Барселона при мен няма, няма и в НСлС доколкото зная

Когато Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет разискват претекстовете за освобождението ми, е редно да ме изслушат, сподели пред публицисти заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров. 
 
По думите му претекстът за настояването за отстраняването му е за негови медийни изяви. Всички те са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата, добави той. 
 
Тодоров добави, че евентуално става дума за разминаване в изказвания, свързани с задграничен жител, участвал на 1 май на мястото на опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев. 
 
" Да кажеш, че ще внесеш искане без да имаш осъществено действие, е доста грозна поръчка. Със Сарафов се познаваме от 30 години,започнахме от 1 курс,имахме колекция предходната седмица на випуска на Симеоново, само че Сарафов не участва на нея. Винаги съм бил предан към него като началник. Разочарован съм и в професионален, и в персонален проект, мислех че сме в тим, който работи за България ", съобщи Тодоров.
 
" Папки за Барселона при мен няма, няма и в Национална следствена служба доколкото зная. Аз съм правилен на основния прокурор, бил съм правилен и на Сарафов, и на всеки мой началник като чиновници на законността ", посочи зам.-директорът на Национална следствена служба.
 
Преди малко излезе официциално известие на ционистите в България,казаха по каква причина е тук (израелският специалист, бел. ред.). Това е почитан офицер на израелските служби ", разкри Ясен Тодоров. Първоначално той отхвърли да удостовери името на Мишел Селен, срещнал се е с него на конференция. " Дошъл е тук по напълно различен мотив. Не направих неточност, че съм го завел, той го предложи. Бяхме дружно. Обядвахме сега, в който се случи (атентатът, бел. ред.). Той се учуди доста, сподели че в случай че се случи в Израел ще затворят цялата страна и ще прибере целия престъпен контингент ", добави зам-директорът на Национална следствена служба. 
 
" Изглежда, че Сарафов направи опит за прелом в прокуратурата. Трябва да се опитаме да залепим счупената чаша ", добави Ясен Тодоров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР