Когато приготвяте продуктите си за печен домашно хляб, ще откриете,

...
Когато приготвяте продуктите си за печен домашно хляб, ще откриете,
Коментари Харесай

Най-подходящите билки и подправки за да бъдете добър хлебопекар

Когато приготвяте продуктите си за печен домашно самун, ще откриете, че билките и подправките могат да бъдат доста потребни. Номерът е единствено да се запасите с тези, които знаете, че ще употребявате.

Като печелите повече опит в печенето на самун и откривате повече усети, ще добавите към този лист още от най-основните билки и подправки. Но в този момент ще сложим началото - на вашето внимание представяме подправките и семената, без които не може да мине същинският домакински самун.

1. Бахар

Бахарът е открит от Христофор Колумб и е докаран в Европа през 17 век. Той може да се употребява за ароматизиране на хлебната маята, само че най-често се поставя в сладки хлябове.

2. Анасон

 Анасонов самун

Обичан поради мощния си усет и мирис, анасонът се употребява цялостен или надробен във всевъзможен тип хлябове. Тази фалшификация е доста подобаваща за обичайния самун на Коледа.

3. Босилек

 Хляб с босилек

Билка, която се употребява нормално в хлябове с пълнежи или с масло. Може да се постави както в изсъхнал вид, по този начин и в свеж, като и по двата метода ще добави идеално вашия домакински самун.

4. Кардамон

Най-често се употребява за сладки хлябове. Освен това е и известна коледна фалшификация. Може да я прибавите към вашия сладкиш към следобедното кафе или към джинджифилови сладки - резултатът ще е ужасно коледно въодушевление.

5. Чесън

 Чеснов самун

Чесновите пърленки и питки са нещо извънредно вкусно и обичано от всички. Прибавете чесън към вашия самун и ще получите един изкушаващо апетитен краен резултат.

6. Горчица

Горчицата не е постоянно срещана съставна част в множеството книги с предписания за самун, само че е прелестно допълнение към доста типове от него. Може да се добави към маята за самун, към прецели, кифлички и царевичен самун.

7. Макови семена

 Билки и подправки с цел да бъдете добър хлебопекар

Маковите семена нормално се употребяват като декоративни детайли върху хляба, само че те също могат да се прибавят и към тестото. Те се употребяват също и в краваи, царевичен и сладостен самун.

8. Семена от сусам

Подобно на маковите семена, сусамът нормално се употребява за накичване на хляба. Бял самун, пшеничен самун и гевреци постоянно са покрити със сусамени семена. Те също могат да се прибавят към тестото за самун.

Каквито и подправки да добавите, те ще внесат доза уют и по-богат усет към вашия домакински самун. Не се опасявайте да експериментирате, тъй като единствено по този начин ще откриете идеалния вид за вас и вашето семейство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР