Когато през 1981 г. лейди Даяна излиза на кралската сцена

...
Когато през 1981 г. лейди Даяна излиза на кралската сцена
Коментари Харесай

Емблематичната рокля на принцеса Даяна отново е на търг!

Когато през 1981 година лейди Даяна излиза на " кралската сцена " като подписва брак с принц Чарлз, никой не подозира, че малко по-късно принцесата ще се трансформира в фешън икона. През идващите години (до трагичната й гибел през 1997 г.) всеки неин тоалет провокира бурни реакции, които затвърждават статута й в стилната история. 

, изключително на аления килим, бе емблематичен и по тази причина доста известни персони през днешния ден си " взимат " по някоя и друга концепция от него. Един от най-значимите и запаметяващи се моменти от архивите e, когато принцеса Даяна се появи на галавечеря в Белия дом през 1985 година с дълга рокля от кадифе с паднали плещи на  Victor Edelstein . Освен че роклята бе неповторима, тя доби още по-голяма известност и с още нещо – по време на вечерята, хазаин на която бе президентът Роналд Рейгън, танцува с артиста Джон Траволта, извънредно прочут по това време с ролята си във филма  " Брилянтин ". Невероятният танц е уловен от фотографи и споделен за негативно време с целия свят.



Роклята е една от най-любимите на и по тази причина тя я носи и на други много значими събития. През 1997 година кадифеното фешън произведение е продадено на търг за 100 000 английски лири, които са предоставени на благотворителни организации. През 2013 година обаче роклята още веднъж е продадена – този път за 240 000 английски лири на мъж, който желае да " развесели " жена си. 

Днес тоалетът отново се предрага на търг, само че този път посредством аукционна къща в Лондон, която пресмята, че цената на роклята би трябвало да доближи към 350 000 английски лири. А на 9 декември ще разберем и кой ще я купи! 


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР