Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници

...
Когато прекалено много тежко болни ваксинирани хора постъпват в болници
Коментари Харесай

Адвокат: Може да се проследи дали починалите ваксинирани са били с фалшив сертификат |

„ Когато прекомерно доста тежко заболели имунизирани хора постъпват в лечебни заведения и умират, може да се наблюдава, има такава опция – къде са издадени техните документи, по кое време са сложени тези ваксини. “

Това сподели по БНР Мария Шаркова, юрист по здравно право. По думите ѝ поради подправените документи се манипулира статистиката и „ се основава още по-голям риск за публичното здраве посредством сходни незаконни практики “.

Всеки, който не се имунизира, способства за това да се затруднява достъпът до здравна помощ в препълнените лечебни заведения в условия на пандемия, съобщи Шаркова.

Темата за огромният брой инфектирани и умряли имунизирани у нас, която означи неестествено високият брой починали от коронавирусна зараза имунизирани у нас.

Броят на инфектираните имунизирани в България е доста по-висок, в сравнение с в другите страни, което автоматизирано подсказва, че при нас има нещо. За страдание, имаме значителен % на хора, които са с купени документи, заяви по Нова телевизия проф. Аспарух Илиев, вирусолог, завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн:

„ Имам сред 10 и 50 известия на хора, които споделят, че персоналният им доктор продава документи. Това е проблем, от който ние няма да избягаме и би трябвало да го погледнем с безспорната му съвестност. Фалшиви документи се продават и ние няма за какво да го отхвърляме ”, добави той.

Според адв. Шаркова предизборната акция, в която се намира страната ни от месеци, пречи на имунизационния развой:

„ Изглежда нашите политици са извънредно страхливи да поддържат имунизациите, с цел да не изгубят гласоподаватели, които са настроени против ваксинопрофилактиката. “ Това сподели пред БНР юрист Мария Шаркова, експерт по здравно право.

Тя дефинира това като „ извънредно противен проблем, тъй като каскадата от избори ни сложи в обстановка политиците да приказват комфортни неща за привличане на гласоподаватели, без да се интересуват, че това тяхно говорене се отразява съществено върху публичното здраве “.

Третата доза

Отдели се прекомерно огромно внимание на третата доза ваксина, при изискване, че имаме сериозен проблем с първата и втората, счита Шаркова.

Според нея юридически слагането на трета доза е off label, отвън късата характерност на продукта, доколкото Европейската организация по медикаментите към момента не се е произнесла за бустерните дози. Освен изговаряне на експертния съвет по тази тематика, е належащо и министърът на опазването на здравето да регламентира това, акцентира Мария Шаркова.

„ Това не е сторено и заради тази причина лекарите, които ползват тази трета доза, са сложени, изложени са на риск, изключително при пораждане на някакви съществени нежелани постваксинални реакции у пациентите. (…) Не е редно медицинските експерти да изнесат отговорността при слагането на тази трета доза. Министерство на здравеопазването би трябвало да си влезе в ролята “, безапелационна беше тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР