Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават

...
Когато предприемачеството и иновациите се срещнат с професионализма се получават
Коментари Харесай

Министър Везиева откри първата иновативна фабрика в Европа за производство на биоразградими чаши за кафе

Когато предприемачеството и нововъведенията се срещнат с професионализма се получават резултати. В България кръговата стопанска система се развива бързо, макар сложната пандемична конюнктура. Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева през днешния ден в гр.Пловдив, при откриването на първата новаторска фабрика в Европа за произвеждане на ядливи биоразградими чаши за кафе.

По думите й министерството на стопанската система е фокусирано върху подкрепяне на дребните и междинни предприятия с експортен капацитет и развиването на нововъведенията, като главен фактор за резистентен напредък и
повишение добавената стойност в стопанската система. " Ще се веселя за новите ограничения, които следва да разкрием, да аплайват компании като тази ", означи тя.

" В предприятието към този момент работят 30 души на 3 машини ", уточни изпълнителният шеф Мирослав Запрянов. Те вършат по 2,5 милиона ядливи чаши на месец. Амбициите на компанията са за закупуване на още 3
машини, благодарение на които оборотът да нарасне до 10 милиона бройки месечно.

Фабриката на Cupffee се намира в индустриална зона " Тракия " в гр.Пловдив. Чашите се оферират в над 30 страни от целия свят. Основната цел е да се редуцира огромното количество боклуци от пластмасови чашки, които се разграждат.

Производствената постройка е с повърхност 3600 кв. м. и разполага с първата в света автоматизирана индустриална линия за биоразградими чаши.

Сред формалните посетители на събитието бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на регион " Тракия " Костадин Димитров, задгранични посетители и вложители, бизнес сътрудници на компанията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР