Когато преди повече от десет години отидох за първи път

...
Когато преди повече от десет години отидох за първи път
Коментари Харесай

C'est la vie: 5 причини да се влюбя в Нант!

Когато преди повече от 10 години отидох за първи път в Нант – един от най-зелените градове в Европа, не изпитах кой знае какво възприятие към него. Но по-късно взех решение да му дам втори късмет. Срещнах се с него и тогава се влюбих. Дали поради времето или новите места, които посетих… кой знае, само че едно е несъмнено – оттогава щом се прибера в обичаната Франция, отскоквам до Нант. 

Чувството е като това заслепение по момче, което не подозираме, че можем да изпитаме. В началото познати ми се смееха приятелски и даже ме назоваха “арогантна буржоазна парижанка ”, тъй като първия път непрекъснато акцентирах минусите на града, без да обръщам внимание на същински хубавите неща в него.  



Втория път бях сама. Въпреки че бе само един дълъг уикенд към Великден, съумях да обърна заслуженото внимание на Нант и не съжалих! Сякаш бях на втора среща, на която да схвана дали имаме нещо общо. Още със слизането от влака усетих чистия въздух и съзрях чистото небе. В съпоставяне с множеството френски градове Нант се отличава с необятни площи и ниски постройки, позволяващи на града да диша. Пристигнах там без избран проект. Ето с какво ме завоюва:  

Красив и зелен 

Десетки естествени паркове и градини за дълги разходки и обиколки с велосипед. Особено край р. Лоара. 

Фантастичен възход

През последните няколко години градът се развива доста бързо. С всяко последващо посещаване имате възможност да откриете нещо ново.  

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР