Когато по-голямата част от живота ти е минала в океана,

...
Когато по-голямата част от живота ти е минала в океана,
Коментари Харесай

Световен шампион по сърф създаде модна колекция за жени

Когато по-голямата част от живота ти е предходна в океана, няма по какъв начин да не си угрижен за това какво би се случило с планетата, в случай че не се поставят нужните грижи за нея. Ето за какво не е изненада, че Кели Слейтър, който 11 пъти е ставал международен първенец по сърф, е измежду дейните бранители на околната среда, природосъобразния начин на живот и поддържа устойчивостта във всичките й форми. Включително и в.

Прекарвайки толкоз доста време в морета и океани, където постоянно плават големи количества пластмаса, той взема решение да изследва по какъв потребен метод може да бъде употребена тя. Сърфистът признава, че по време на професионалната си кариера постоянно се е интересувал от облеклата, които носи – материите, от какво са направени и по какъв начин биха повлияли на околната среда. Дълго време Кели е имал контракт със спортния бранд Quiksilver и сега, в който той изтича, основава личен бранд за облекла –, в съдействие с креативния шеф Джон Мур.



Преди четири години двамата започват бизнеса си с капсулна сбирка от мъжки дрехи, въодушевени от сърфа, и по-важното – основани от органични материи и рециклирани материали. От извънредно значение за тях е и при какви условия на труд се вършат всички те.

„ Много хора не си дават сметка при какви условия са основани облеклата, които носят, а също и за ниските заплати, които хората получават в страните, където се създават. Но в случай че някой желае да си купи нова риза и има единствено 10 $, надали ще се вълнува от историята й. Исках да бъда част от нещо, което може да промени това. Така започнах първоначално. Дори не държах да споделяме, че моделите са направени от органични и. С повишаването на бизнеса виждаме, че хората от ден на ден вършат съзнателни избори за облеклата си и не искат те да бъдат нездравословни за индивида и планетата в името на модата “, споделя Слейтър.



Сега Outerknown за първи път показва сбирка, особено основана за дами, още веднъж следвайки концепцията за устойчива мода. Тишърти, гащеризони, рокли и – всички те носят чувството за морските плажове и миговете, в които на първо място желаеме да се усещаме удобно.

„ Много дами пазарят от мъжката ни сбирка освен за мъжете си, само че и за себе си, по тази причина създадохме нещо и за тях. Мислим, че има търсене “, споделя Кели. А цените на моделите варират сред 48 и 268 $. Но и лицата, които Слейтър и Мур избират за представянето на първата си дамска сбирка не са инцидентни. Те се стопират на блогъра Лорън Сингър, основателката на Female Collective Кендъс Рийлс и модела Рейчъл Робъртс, като всяка от тях е и измежду деятелите, които се занимават с проблемите на околната среда. „ За нас беше значимо да изберем дами, които споделят нашите вярвания и носят своята достоверност. Лорън, Кендъс и Рейчъл въплъщават интелигентността, ентусиазма и устрема да си тръгнат от тази планета по-добре, в сравнение с са появили в нея. И най-важното – споделят своите познания, с цел да въодушевяват към смяна “, споделя Мур.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР