Когато огладнеем в полунощ, едва ли ще ни се занимава

...
Когато огладнеем в полунощ, едва ли ще ни се занимава
Коментари Харесай

Никога Не Си Лягай След Хранене! Но Ако Го Направиш – Виж Какъв Кошмар Следва!

Когато огладнеем в среднощ, надали ще ни се занимава с приготвянето на салата и вместо това ще вземем първото елементарно и комфортно нещо от хладилника – сладолед или останало парче пица. Ако похапваме нездравословни и калорични храни тъкмо преди лягане, това значи, че няма да можем да изгорим тези изцяло непотребни калории.

Стомашни киселини

Ако си легнем да спим, изключително по тил, незабавно след изобилна вечеря, първоначално може и да се усещаме доста добре, само че, до момента в който тялото ни се пробва да почива, храносмилателната система ще би трябвало интензивно да работи. Киселините в стомаха при такава обстановка се появяват поради непотребното количество стомашна киселина, която основава изгарящо чувство, разпростиращо се от стомаха към гърдите и от време на време до гърлото.

Възможно е да са съпроводени и от позиви за оригване. Всичко това основава дискомфорт и може да попречи на качествения сън през цялата нощ.

Киселинен рефлукс

Т.нар. гастроезофагеален рефлукс, или за по-кратко киселинен рефлукс, се предизвиква от неналичието на положително затваряне на клапата сред стомаха и хранопровода. Това разрешава на стомашната киселина да се качи нагоре към гърлото и да аргументи особено парещо чувство. Ако легнем по тил незабавно след вечеря, ще предизвикваме това положение.

В дълготраен проект, при липса на лекуване, стомашната киселина може да се качи до хранопровода и да повреди съществено и необратимо мембраните на лигавицата му.

Удар

Ако си легнем да спим незабавно след хранене, това усилва риска от сърдечен удар. Или най-малко това сочат резултатите от извършеното неотдавна проучване в здравното учебно заведение към гръцкия университет на Йоанина. Изследването включвало 500 здрави участници, 250 от които са претърпели удар в предишното си, а другите 250 са диагностицирани с изострен коронарен синдром.

Резултатите сочат, че тези от изследваните лица, които изчаквали най-дълго сред последното хранене за деня и лягането вечер, са изложени на най-нисък риск от приемането на удар. Възможните пояснения са разнообразни – едни включват концепцията, че киселинният рефлукс е по-вероятно да аргументи сънна апнеа, която е обвързвана с честотата на ударите.

Според друга доктрина самото храносмилане и резултатите му върху кръвното налягане, равнището на кръвната захар и холестерола могат да повлияят вероятността от удар. Необходими са още проучвания за потвърждаването на тези допускания./petel
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР