Когато нямаме енергия или просто усещаме липса на мотивация за

...
Когато нямаме енергия или просто усещаме липса на мотивация за
Коментари Харесай

Хапвайте тези неща по време на работа и денят ви ще се промени коренно

Когато нямаме сила или просто усещаме липса на мотивация за каквото и да било, можем да подобрим положението си посредством избрани хранителни артикули. Те ни вършат по-пълноценни и също така доста повдигат равнището на работоспособността ни.

Сурови орехи и бадеми - бадемите възстановяват равнищата на кръвната захар, в случай че ги хапвате заран на гладно. А вместо следобедна закуска, хапнете 1 шепа орехи и ще усетите, че настроението ви се усъвършенства. Омега-3 мастните киселини в суровите ядки покачват интензивността на областите в мозъка, които балансират настроението.

Банани и ябълки - пресните плодове неотложно покачват силата, а в това време огромното количество протеини и захари в бананите ни оказва помощ да се отървем от глада. Растителните нишки обезпечават положително храносмилане и защищават от отичане на корема, а витамините покачват имунитета.
Най-големите неточности, които всички вършим при простуда
Германското списание " Focus " изброява постоянно срещани неточности, които пречат да се отървем от настинката. На първо място в листата на нару...

Натурални растителни масла - мононенаситените мазнини в студенопресованите растителни масла забързват метаболизма. Олеиновата киселина оказва помощ за подтискане на глада сред главните хранения. Овкусявайте салатите си с шарлан, зехтин, ленено масло, сусамово, царевично или орехово масло. Те са богати на калий, който контролира бъбречна функционалност и кръвното налягане, фолиева киселина и витамин В, който оказва помощ на тялото да създава нови кафези. Консумирайте ги единствено в сурово положение.

Боровинки - същински естествени енергийни източници и едни от най-богатите на антиоксиданти храни. Тези съединения унищожават свободните радикали и провокират напредък на нови кафези.

Черен шоколад с естествено какао (80 - 90%) - в случай че работният ви ден е съпроводен от стрес, хапнете късче мрачен шоколад, това ще провокира отделянето на ендорфини. Шоколадът е богат на флавоноиди, които предотвратяват увреждането на клетките. Ограничете се до 2 късчета или най-вече 1 ред от цялото блокче.

Цитрусови плодове - даже единствено ароматът им подтиква интензивността ни. Естествените им захари се усвояват за 30 минути, осигурявайки устойчиво енергийно равнище. Плодовете съдържат и фибри, тъй че половин грейпфрут преди хранене може да ви помогне да отслабнете.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР