Когато новината за нападението в московската концертна зала се появи

...
Когато новината за нападението в московската концертна зала се появи
Коментари Харесай

Зеленски отвръща на удара, след като Русия свърза Украйна с атентата в Crocus City Hall

Когато новината за нападението в московската концертна зала се появи в петък, украинците знаеха какво следва: Киев ще бъде упрекнат, написа.

Следващото нещо, което чакаха, бяха повече дронове и повече ракети.

Обвиненията започнаха съвсем незабавно.

Zelensky hits back at blaming Ukraine for Moscow concert attack
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Отначало те бяха единствено подмятания, до момента в който президентът Владимир Путин намерено не съобщи, че мъжете, които нападнаха Москва, са се пробвали да избягат в Украйна, подкрепени от контакти там.

Тогава малко преди разсъмване в неделя се разнесе тон от детонации в Киев.

Когато Путин направи своите мнения в събота в послание към съветския народ, екстремистите от групировката " Ислямска страна " (ИД) към този момент бяха оповестили, че са направили убийствата.

Съединени американски щати потвърдиха, че са предали разследваща информация за опасност по-рано този месец.

Сега ИД пусна видео, снимано с камери на тялото и включващо крясъци „ Бог е най-великият “ от нападателите.

Във вечерното си изказване в събота украинският президент Володимир Зеленски беше очевидно сърдит, че страната му е упреквана.

Той разказа съветския президент и други в Москва като " сган " поради връзката на офанзивата там с Киев.

Той допусна, че " нещастният " съветски водач е по-загрижен да прикове офанзивата към Киев, в сравнение с да успокои личните си жители.

Zelensky hits back after Russia links Ukraine to concert attack
— Hindraj Kumar (@KumarHindraj)
Тогава Зеленски обърна масата на Москва, като сподели, че тя е изпратила „ стотици хиляди свои терористи “ в Украйна от началото на пълномащабното навлизане през февруари 2022 година

Той сподели, че тези войски в този момент грубо се отнасят към Украйна, вместо да пазят Русия против действителната опасност от екстремизъм.

„ Те изгарят градовете ни… изтезават и изнасилват. “

Ukrainian President Volodymyr Zelensky has accused Putin of trying to blame the Moscow attack on Kyiv.

" " What happened yesterday in Moscow is obvious: Putin and the other scum are just trying to blame it on someone else. "
— The Moscow Times (@MoscowTimes)
Украинската полиция е разкрила хиляди наказателни каузи против съветски бойци от февруари 2022 година, включително едно ликвидиране, което разследвахме, когато двама невъоръжени цивилни бяха простреляни в тил.

По-рано в събота дирекцията на военното разузнаване в Киев назова " неуместно " съответното съветско изказване, че въоръжените лица са били хванати при опит да избягат през украинската граница.

Това е дейна фронтова линия, гъмжаща от съветски бойци и служби за сигурност.

Идеята, че някой ще се насочи към там, откакто е провел огромна офанзива против Москва, твърди Андрий Юсов, би била или „ самоубийствена “, или „ глупава “.

Според съветски публични лица обвинените са били хванати в региона на Брянск на път на запад към Украйна. Ако там в действителност е спряна колата им - а ние не знаем това - те може да са се насочили към Беларус.

Това е доста по-лесен път за излизане от Русия, в сравнение с прекосяване през минно поле, с цел да стигнете до Украйна.

Видеозаписи, които в този момент се популяризират в обществените медии, демонстрират задържането на обвинените нападатели и част от техния разпит. Едната демонстрира съветски сътрудник, който се пробва да принуди човек да изяде парче от личното си ухо, което е отрязано. Той го изплюва.

В друго видео главата му е превързана, а лицето му е окървавено. Всички самопризнания, които се появяват след такова мъчение, не могат да бъдат третирани като надеждни.

Видеоклиповете евентуално са оповестени, с цел да покажат твърда реакция, само че това следва офанзива, която същите служби за сигурност не са съумели да спрат или да видят идната.

Затова в своето обръщение Зеленски предложи на руснаците да задават въпроси на личните си разследващи организации, вместо да упрекват Украйна.

Това включва въпроса дали информацията от Съединени американски щати е била пренебрегната.

Но Русия на Путин беше прочистена от политическа съпротива и самостоятелни медии, като не остави никой, който в действителност да търси отговорност от управляващите.

Zelensky hits back after Russia blames Ukraine for concert attack - BBC News
— Battle Weary Wombat (@3wombats)
В обръщението си президентът на Украйна също загатна за мрачна доктрина, издигната по-рано от неговата военна разследваща организация - че самите съветски управляващи са били свързани с офанзивата в Москва.

Предполагаемият претекст е бил да се укрепи властта на Путин, да се събере поддръжка за неговата война и по-нататъшна готовност.

Коментарите се връщат към дългогодишните съмнения в Русия за бомбардировките на жилищни блокове през 1999 година, които бяха мотивът за Владимир Путин - който беше министър-председател по това време - да стартира война против Чеченската република.

Но Русия и Украйна водят осведомителна война, както и борби на бойното поле. Видеото на ИД и изказванието, че е направила офанзивата, ще пресече изказванията на Киев тъкмо както направи обвиняванията от Москва.

Изстрелванията на ракети в неделя заран, ориентирани към Украйна, наподобяват като война на Русия, както нормално, а не като някаква ескалация в отговор на офанзивата на Crocus City Hall - към момента.

Преди разсъмване в неделя също имаше известия за украински удари по Крим - полуостровът, който Русия анексира нелегално от Украйна през 2014 година

За подготовката на огромен ракетен удар е належащо време и това е вторият на Русия от рано сутринта в петък.

Големият град Харков към момента е съвсем без електричество, откакто офанзивата този ден беше ориентирана към енергийната инфраструктура в цялата страна.

Украйна сигурно е готова за по-лошо след цялата изразителност от Москва.

Но офанзивата против Crocus City Hall допуска, че Русия е изправена пред действителна и забележителна заплаха в границите на своите граници – не подправената опасност, която измисли от Украйна, с цел да оправдае нашествието на Владимир Путин през 2022 година

Това е паника за съветския президент - човек, който ненавижда да наподобява слаб.

Ето за какво Русия толкоз мощно желае да отклони виновността към Киев, даже когато доказателствата сочат в доста друга посока.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР