Когато нормалните хора не могат да заспят, започват да броят

...
Когато нормалните хора не могат да заспят, започват да броят
Коментари Харесай

Овцеброене

Когато естествените хора не могат да заспят, стартират да броят овце. Защо тъкмо овце – то е загадка, забулена от вековете. Предполагам - тъй като козите са по-бързоподвижни и преброяването им е по-трудно. Магаретата издават неприятни звуци, конете ритат, а кравите миришат.

Овцата, в действителност, е най-приспивното животно – даже взе участие в рекламите за приспивателни хапове. Без рецепта, в най-близката аптека. Хаповете, несъмнено, овце, популярност Богу, в аптеките още не се продават. Заради барабонките, да не ги бъркат по-кьоравите с нещо фармацевтично.

Броя си овцете под юргана, таман стигам до 100 двайсет и първата и, укротен от постигнатото съдружно болшинство, стартирам да се увличам, внезапно измежду тарапаната щръква досадник и стартира да се извинява, че ме буди, само че трябвало незабавно да се приключи броенето на овце и да стартира различно броене.

- Мани ми се от главата – споделям колкото се може по-строго. – Плашиш стоката! Глей по какъв начин се разбягаха, като те видяха!

- Проблем, шефство – споделя оня. – Спешно ми се обадиха от Венеция.

- Техните наводнения не ме вълнуват – откликвам. – Да са си строили града на високото, като Перник – там вода няма за лек!

- Началство – четка ме тоя, - не всички могат да са прозорливи като теб, единствено че ония жабари доста упорстват. През пет минути ми звънят да сме се оправели с прокурора.

- Какви прокурори, какви пет лв. – нервирам се. – Аз тук овце броя, с цел да заспя, ти прокурори ми набутваш под юргана! Изяснявай се по-бързо, че няколко към този момент избягаха!

- За да мирясат ония, съгласно мен най-добре ще е да си назначим прокурор, който да следи основния прокурор – обяснява се. – Щото съгласно тях не било хубаво, че нямало кой да го следи. Не можело един човек, бил той и прокурор, да не бъде следен. Щял да вземе да се изкуши нещо и да направи пакост!

- От какво да се изкуши – недоумявам. – Какво толкоз има да се краде в прокуратурата – кламери или папки? Да беше министерство – да си строи къщи за без посетители, пък там – дори досиетата им са втора ръка!

- Във Венеция се опасяват, че можело някой да му се обажда по телефона и след това да станело мазало… А пък в случай че имало контрол…

Ясно. Само че – по какъв начин да забраня на прокурорите да си имат телефони? Пък – в случай че питате мен – телефонът си е едно огромно улеснение, няма потребност да бие човек път, с цел да си поръча нещо – пица, да вземем за пример. И за какво единствено пица - технологиите по този начин напреднаха, че към този момент всичко може да си поръча човек! Поръчваш – и след час ти го носят готово, сготвено, топло-топло.

- Добре – позволявам. – Дайте на един прокурор да следи основния прокурор и се разкарай, че да задрямвам!

Оня си потегля удовлетворен, само че една от овцете се завръща и блее в ухото ми някакви подозрения.

Въх!

- Ей, венецианеца, я се върни! – предвождам. – А кой ще следи наблюдаващия? Ами в случай че и той се поддава на изкушения и води странни телефонни диалози на държавна сметка?

Замисли се.

- Ами – ще би трябвало и него някой да го следи. Ще назначим по-специален прокурор за наблюдаване на наблюдаващия основния прокурор специфичен прокурор. И с цел да няма някакви подозрения в обективността на наблюдението, няма да е зле да се назначи и наблюдаващ прокурор на наблюдаващия, наблюдаващ наблюдаващия… И – настрана – наблюдаващ наблюдаващите наблюдател… А, с цел да не разлайваме опозицията - за него – ексклузивен наблюдаващ…

Започна да ме унася. Да брои човек прокурори се оказа много сполучлив способ.

Трябва да го препоръчам и на ония жабари от Венеция. Ама те там несъмнено жаби броят, с цел да заспят. Къде ще отглеждат в ония канали овце и прокурори!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР