Когато научих, че Специализираната прокуратура е арестувала рано сутринта Юрий

...
Когато научих, че Специализираната прокуратура е арестувала рано сутринта Юрий
Коментари Харесай

Тези нормални ли са?

Когато научих, че Специализираната прокуратура е арестувала рано сутринта Юрий Борисов, за момент се попитах дали не съм се събудил в някакъв различен перверзен свят. Как ще наречете страна, която в ранни доби отива да арестува един от най-хубавите български публицисти и анализатори? Въоръжена лудница? Психиатрия, останала без хапчета? Диктатура? При това копоите са се появили рано сутринта с обвиняване по член 105 от Наказателния кодекс по дело, което е формирано още на 3 юли тази година. Този член в Наказателен кодекс е извънреден - той гласи, че който се сложи в услуга на непозната организация или непозната страна, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до 15 години. " Тия естествени ли са? ", попита един мой другар във фейсбук. Аз си задавам същия въпрос.

После се оказа, че акцията има по-големи пипала. Че репресията е засегнала съвсем цялото управление на Национално придвижване " Русофили ". В по-късните часове на вестниците писаха, че са били задържани и ръководителят на организацията Николай Малинов, както и неговият заместител Милен Чакъров. В късните часове Юрий Борисов бе освободен. Без да му издигнат обвиняване. После стана ясно, че властта се тормозила, че Москва може да се опита да повлияе на изборите у нас. И отново беше намесено името на съветския пенсионер военачалник Решетников, който се бил интересувал от социологически изследвания. Дълго медитирах пред тази информация. Това ли е секретната информация? Социологически изследвания? Които всеки може да откри в медиите?

Тези естествени ли са?

Познавам Юрий Борисов от доста време насам. Дълги години той беше мой основен редактор във вестник ДУМА и дръзвам да настоявам, въпреки че звучи патетично и предвзето - един от основните ми учители в публицистиката. С него сме другари, съидейници, а дружно сме написали и десетки публикации под псевдонима братя Ружеви. В Юрий няма нищо скрито - в случай че желаете да разберете кой е той, просто прочетете публикациите му или някой от неговите разкази. Там ще видите същинския му облик - прелестен анализатор, изчерпателен интелектуалец, човек, който не обича прочувствената патетика, тъй като има вяра, че обстоятелствата и цифрите приказват сами за себе си.

Позорната акция на властта остави без думи дори част от най-гласовитите русофобски истерици. Моят любим Иво Инджев да вземем за пример съумя да създаде само напомнянето, че управлението на " Русофили " е взело участие в предизборна среща с Бойко Борисов през 2017 година Вероятно в него въпреки всичко е останал някакъв излишък от здрав разсъдък, тъй като даже и този бард на градските лудости е наясно, че Юрий Борисов и Николай Малинов няма по какъв начин да са съветски шпиони. От холивудските трилъри и от цяла поредност от романи знаем, че същинският разузнавач е надълбоко затулен и законспириран, а нормално е и на място, където има достъп до пареща конфиденциална информация. Нито Борисов, нито Малинов имат достъп до такава.

Властта може и да има сластното предпочитание да се разправи с русофилството, само че както постоянно по своя безразсъден и дебелашки метод избра допустимо най-неподходящата форма.

Арестът на Юрий е прям опит за заплашване. Не на него. Не мисля, че той може да бъде изплашен. Това е знак към всички, които мислят като него. Мълчете си! Трайте! Скатавайте се! Не мърдайте! Властта ви дебне!

alexsimov.blogspot.com

(със съкращения)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР