Когато наближат избори, циганската тема избухва. Криминални престъпления се експлоатират

...
Когато наближат избори, циганската тема избухва. Криминални престъпления се експлоатират
Коментари Харесай

Радан Кънев: Когато наближат избори, циганската тема избухва

Когато наближат избори, циганската тематика избухва. Криминални закононарушения се експлоатират и се вършат етнически кавги. После идват избори и стартира пазаруването на гласове. Нещата седят по този начин от доста години и няма никакво развиване. Няма никакъв разбор на циганския проблем. Рано или късно това ще се трансформира в доста по-голям проблем от този, който виждаме сега.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ Радан Кънев от "Демократична България ". "Ясно е, че има доста огромен % на престъпност измежду ромите, само че това не единственият проблем. В циганските гета има санитарни проблеми, проблеми с противозаконното строителство, просветителни проблеми. Много от политиците употребяват тези проблеми, с цел да могат да купуват гласове на изборите. Ням просветен и образован човек, който да тръгне да продава гласа си. Гражданска война няма да има и говоренето по тази тематика е рисково. Факт е обаче, че експанзията ескалира. Днес още веднъж чухме за престъпно нахлуване от човек, който има 30 престъпни прояви. Какво прави този човек на независимост? Беззаконието в цялата страна се ускорява ", сподели още той.

Радан Кънев разяснява и тематиката за избор на нов изтребител. "Много ми е забавна позицията на президента Румен Радев. Преди години той е подкрепял да се закупят F-16, а в този момент намерено подлага на критика този избор на държавното управление. След като един път е взето това решение, то би трябвало да бъде придвижено напред и осъществено. Не може отново това решение да се връща обратно и да се замазва. Модернизацията на българската войска е нужна и би трябвало да се вземе политическо решение, както и да се носи политическа отговорност ", безапелационен беше Кънев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР