Когато мислите за горене на калории, може би си представяте

...
Когато мислите за горене на калории, може би си представяте
Коментари Харесай

Любопитни начини за повече горене на калории

Когато мислите за горене на калории, може би си представяте интензивна подготовка. Но калориите, които изгаряте, са единствено дребна част от общия дневен разход на сила.

Независимо дали спите или бягате на маратон, тялото работи интензивно. Всъщност силата, която то употребява, единствено с цел да поддържа виталните функционалности е много значима. Когато упражнявате към изгорените с главния метаболизъм калории (калориите, които изгаряте в покой), изгаряте още. Затова спортът несъмнено е решителен. Но наред с това има изненадващи и странни неща, които оказват помощ да изгорите калории, показа profit.bg.
Упражненията в горещо време
Вероятно знаете, че бягането е добър метод за изгаряне на калории (въпреки че съответният брой варира от човек на човек въз основа на фактори като възраст, мускулна маса, скорост или активност на тичане и тегло). Но знаете ли, че времето, в което упражнявате, дефинира какъв брой калории изгаряте?

Помислете – тренировката е форма на стрес, който давате на тялото и системите би трябвало да отговорят на този стрес, като доставят повече сила на мускулите. Когато упражнявате в горещо време, добавяте още стрес към тренировката, тъй като по време на извършения тялото би трябвало да работи по-усилено, с цел да се охлади.

Но тренировките в горещо време са сложни и могат да бъдат даже рискови, по тази причина не е целесъобразно да избирате сходно време.
Студеното време изгаря калории
Подобно на горещото време, студеното също може да помогне да засилите изгарянето на калории. Много хора избират да спортуват в студено време, само че без подобаващото облекло тялото ще работи за увеличение на вътрешната топлота посредством трептене – и това доста усилва изгарянето на калории.

Според изследване хора, които почиват (да, почиват!), увити в термо одеяла, охладени от 26 на 11 градуса, са нараснали горенето на калории с 48%, като тези, които стартират да треперят, изгарят най-вече калории.
Пиенето на студена вода изгаря повече калории, в сравнение с пиенето на вода със стайна температура
Точно както почивката на студено може да усили изгарянето на калории, по този начин работи и пиенето на студена вода. Проучванията върху термогенния резултат на питейната вода (изгарянето на калории, обвързвано с усвояването на водата в тялото) демонстрират, че колкото по-студена е водата, която пиете, толкоз по-трудно е тялото да работи, с цел да я охлади до телесна температура. Но имайте поради, че калориите, които горите са доста малко, по тази причина, в случай че не обичате ледена вода, не се мъчете да пиете.
Пикантните храни
Ако в миналото сте яли нещо извънредно пикантно и сте се изпотили, свидетелства за забързания метаболизъм. Пикантните храни – изключително храни с чушки, съдържащи капсаицин – могат да усилят изгарянето на калории по време и след хранене. Интересното е, че тези, които ядат ястия с добавена фалшификация, също употребяват по-малко калории.
Сънят може да докара до горене на калории
За да бъде ясно, сънят не усилва непосредствено изгарянето на калории. Въпреки че тялото продължава да изгаря калории, до момента в който спите (мозъкът и органите работят, в края на краищата), вие изгаряте по-малко калории, в сравнение с в будно положение. От своя страна, хроничната загуба на сън е обвързвана с увеличение на тежестта, а не със загубата му.

Или казано в резюме, самият сън може да не усили изгарянето на калории, само че приемането на задоволително сън дава нужната сила, с цел да останете дейни и да следвате здравословна, добре уравновесена диета. От своя страна това може да ви помогне да изгаряте повече калории всеки ден.
Смехът гори калории
Смехът е най-хубавото лекарство, нали? То освен ви покачва настроението и покачва щастието и връзката с тези, с които се смеете, само че и може да изгаря калории. Ако в миналото сте се смели, до момента в който не ви заболи корема, евентуално можете да разберете за какво смехът изгаря калории – това е на практика упражнение за цялото тяло.

Смехът усилва сърдечната периодичност с 10 до 20 %, което може да докара до увеличение на изгарянето на броя калории с от 10 до 40, в случай че индивидът се смее от 10 до 15 минути всеки ден.
Почистването на дома
Дейности като разчистване с прахосмукачка, бърсане на пода и праха могат да изгорят към 4 калории в минута. Ако почиствате дома си за един час всеки ден, това може да добави до към 200 изгорени калории. А в случай че къщата има стълби? Всяка минута, в която влизате, разхождайки се нагоре и надолу, ще изгорите 6 спомагателни калории.
Даряването на кръв изгаря доста количество калории
Когато дарявате кръв тялото би трябвало да работи, с цел да сътвори нови кръвни кафези и протеини, което задейства метаболизма и усилва изгарянето на калории. Интересно е, че даряването на кръв изгаря 600 калории. Но това не го приемайте като бърз проект за намаляване, тъй като би трябвало да дадете време на тялото да се възвърне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР