Когато лятото Общинският съвет прие новата Наредба за Градския транспорт

...
Когато лятото Общинският съвет прие новата Наредба за Градския транспорт
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Фирмата за валидаторите в градския транспорт е българска, не руска, както твърдят от ДБ

Когато лятото Общинският съвет одобри новата Наредба за Градския превоз те се концентрираха върху положителните вести - 30 минутен билет, 60 минутен, само че пропуснаха да проведат акция. 30% от хората, които употребяват карта за една линия не изглеждаха доста, само че това са десетки хиляди души. Това са доста хора, ние би трябвало да мислим за всеки индивидуален човек.

Това сподели в „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria зам.- кметът по направление „ Финанси и опазване на здравето “ на Столична Община Дончо Барбалов.

Според него общинските съветници би трябвало да проучват първите резултати от новата тарифна политика в градския превоз и да решат какво ще трансформират и дали ще върнат част от старите неща в нея.

„ Трябва да се пипа доста деликатно “, акцентира Барбалов.

„ Аз бих желал, в случай че се връщат някакви неща, да е ясно каква е цената и какъв брой ще излезе това на бюджета на София “, разяснява още той.
ЦГМ няма да постанова санкции към момента, в случай че не си валидираме картата, само че въпреки всичко е наложително да го вършим. На процедура тези валидирания ще ни дават данните за прогнозните пътувания, с цел да няма празни тролеи и рейсове.
Барбалов уточни, че компанията за валидаторите в градския превоз е българска, не е съветска, както настояват представители на „ Демократична България “.

„ Промените, които въведохме в ЦГМ от 1 януари щяха да донесат 10-20 милиона от горната страна на бюджета, а в случай че върнем някои от нещата от преди ще би трябвало да забележим от кое място ще дойдат изчезналите пари “, означи заместник-кметът.

По думите му няма заплаха от банкрут на градския превоз на София, само че системата е напрегната.

„ Данъчната акция в София стартира преди седмица за налозите за МПС. За първата седмица имаме платени милион и половина лв. от 11 500 данъкоплатци “, разяснява Барбалов.

Той увери, че в системата на лечебните заведения на Столична община има места в детските отделения.

„ Вчера пуснахме и инструкции да се наблюдават децата в учебните заведения и детските градини, да се пускат единствено когато са здрави “, уточни заместник-кметът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР