Когато лъскав мезонет в Лондон на името на издирваната криптокралица

...
Когато лъскав мезонет в Лондон на името на издирваната криптокралица
Коментари Харесай

По следите на криптокралицата Ружа Игнатова

Когато бляскав мезонет в Лондон на името на търсената криптокралица Ружа Игнатова излезе на пазара на недвижими парцели, всички си помислиха за продажба от сенките. Луксозният пентхаус за 12,5 млн паунда беше разгласен за продажба, а новите правила за бистрота във Англия сочат, че Игнатова следва да бъде обществено разкрита като притежател. Но никой не знае къде е тя. Игнатова, известна със посочената за финансова пирамида криптовалута OneCoin, не е била забелязвана от 5 години и сега е измежду 10-те най-търсени лица на ФБР.

По-рано английската медийна корпорация Би Би Си разкри по какъв начин Ружа Игнатова скрито е купила мезонета с 4 спални, за който се твърди, че в миналото е бил цялостен със скъпи творби на изкуството и дизайнерски облекла. Но откакто финансовите регулатори в Европа издадоха предизвестие за подправена криптовалута, 42-годишната дама, родена в България, само че понастоящем с немски паспорт, се търси от 25 октомври 2017 година

Криптовалутата OneCoin е основана през 2014 година и съгласно ФБР е една от най-големите известни сходни измами, оценена на 4 милиарда $. Само във Англия Би Би Си пресмята, че вложителите са изгубили повече от 100 млн. паунда.
               

С утвърждението на прокурорите от Билефелд мезонетът на Ружа Игнатова в Лондон се върна на пазара този месец. Апартаментът е предмет на правосъдна заповед в Гърнси от 4 ноември 2021 година, ден откакто Би Би Си разкри по какъв начин офшорната загадка на острова на Ламанша е скрила нейната покупка. Преди Игнатова да бъде оповестена за притежател на парцела, формалният притежател беше основана в Гърнзи компания, записана на адреса на Aquitaine Group Limited, управител на благосъстояния, който в никакъв случай не е отговарял на въпросите на Би Би Си по отношение на работата им за „ Cryptoqueen “.

Прокурорите на Билефелд също упрекнаха немския юрист на Ружа Игнатова в пране на пари за прекачване на 20 млн евро за финансиране на покупката на пентхаус и втори апартамент в същата постройка. Мартин Брейденбах отхвърля обвиняването. Процесът против него, дружно с още двама, продължава и до в този момент.

Първоначално желаната цена с времено е понижена, което разсънва още повече подозрения, че незабавно Ружа Игнатова желае да освободи парите си. Съгласно новите правила за бистрота, неналичието на изясненост къде е собственичката, може да попречи на продажбата, в случай че Игнатова не бъде разкрита до 31 януари 2023 година Новите законови условия постановат притежателят да уточни действителен адрес на престояване, а подобен сега няма, а и Игнатова изобщо не се знае къде е.

Всички търсят Ружа Игнатова. До тогава можем да въздишаме по парцела й....



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР