Когато купувате любимите си продукти, дори и в най-надеждните магазини,

...
Когато купувате любимите си продукти, дори и в най-надеждните магазини,
Коментари Харесай

Сирене и 4 други продукта, които може да са фалшиви – внимавайте!

Когато купувате обичаните си артикули, даже и в най-надеждните магазини, би трябвало да бъдете допустимо най-внимателни

Индустриалните технологии изминаха дълъг път през 21 век. Появиха се разнообразни смеси, от които можете да приготвяте питиета, сладкиши и даже подправки. Понякога тялото реагира на това умерено, само че по принцип всичко, което не е естествено, провокира отменяне.

Днес ще приказваме за пет храни, които може да са подправени.

Сирене

За да различите положителното сирене от неприятното, проверете дали е напукано и дали има подобаващ цвят. Доброто сирене ще има постоянен колорит, който му придава каротина, съдържащ се в млякото. Няма да има пукнатини или бели петна. Тук, несъмнено, приказваме за саламуреното сирене – най-предпочитания от потребителите тип.

Хайвер

Хайверът е един от най-рафинираните артикули. Понякога цената на едно малко бурканче хайвер, изложено в супермаркетите, може да ви стъписа. Въпреки това, с цел да създадат продукта по-достъпен, производителите измислиха бюджетни варианти, в които от рибата остава единствено лой.

Но какво да кажем за качеството? То може да е извънредно подозрително.

За да разберете дали сте купили подправен хайвер, просто вземете малко количество и го залейте с вряла вода. Тъй като хайверът съдържа протеини, след нагряване ще се сгъсти и водата ще побелее.

Трябва да обърнете внимание на външния тип на дребните зрънца след отваряне: в случай че всички са с идентична форма и леко миришат на риба, най-вероятно това е на ниска цена аналог. Естественият хайвер ще има разнообразни размери, както и непрекъсната миризма на риба.

Пчелен мед

Медът е една от най-здравословните храни за организма. Той укрепва имунната система, дава издръжливост на костите и защищава от сърдечно-съдови болести. Добрият мед обаче е безценен и не е наличен за всеки.

Ето за какво на пазара има бюджетни разновидности. Често към тях се прибавят захарен сироп, нишесте и доста ситно смлени дървени стърготини (за да имитират восък или прашец).

За да определите качеството на меда, би трябвало да добавите капка йод в буркана. Ако се разтече по повърхността, значи медът не е узрял и е разводнен. Няма да има огромна изгода от подобен артикул.

Друг метод е да разредите меда с вода. Ако придобие течна текстура, тогава медът може да се смята за натурален. И в случай че има наслойка или нещо изплува, значи в меда са добавени примеси.

Понякога може да видите знак за качество на продуктите, само че това не постоянно значи, че са естествени. Етикетът просто ви дава да разберете, че стоката е направена от положителни артикули и няма да навреди на здравето ви. Ето за какво, постоянно гледайте състава и периода на валидност – едни от най-важните фактори.

Смляно кафе

Смляното кафе става неестествено, в случай че към него се прибавят примеси. Тези примеси може да бъдат орехова черупка, цикория, ечемик. Понякога производителите прибягват до различен трик, смесвайки безценен артикул с на ниска цена и подправяйки всичко с мирис на кафе за илюзия.

Възможно е да се разграничи изкуственото кафе от същинското, само че това не е чак толкоз елементарно. За да извършите персонален обзор, би трябвало да изсипете малко количество смляно кафе върху чист лист хартия. Разгледайте го деликатно. Ако видите кристали или петна, които се набиват на очи, не се колебайте да изхвърлите кафето. То в действителност е фалшификат!

Има и различен метод, посредством който да ревизирате кафето за достоверност. Изсипете две чаени лъжички кафе в чаша и налейте студена вода. Изчакайте 10 минути. Ако кафето е с примеси ще се появи наслойка, в случай че е натурално всичко ще изплува на повърхността.

Зехтин

Според състава на опаковката естественият зехтин не може да се разграничи от подправения. Много производители смесват всяка друга растителна опция със зехтин и го показват като екстра върджин – най-известният и желан тип зехтин.

Ето два метода за различаване на подправения зехтин:

  1. Оставете бутилката в хладилника. Натуралното маслиново масло става гъсто и мътно на студено, до момента в който подправеното ще бъде транспарантно.
  2. Вземете малко марля или бинт, накиснете го в зехтин и го подпалете. Ако маслото е естествено, пламъкът ще свети с чист искра. Ако продуктът е подправен, ще има пушек.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР