Когато жегата е голяма, особено, ако сме във ваканция и

...
Когато жегата е голяма, особено, ако сме във ваканция и
Коментари Харесай

Полезната дрямка е до 30 минути - slava.bg

Когато жегата е огромна, изключително, в случай че сме във почивка и откакто сме хапнали добре на обед, съкровеното ни предпочитание е да подремнем. Това освен не е порочно, то е естествено и дори е потребно, настояват учените. Как обаче резултатът да не се трансформира в недостатък – на това сме посветили днешния ни лайфхак. Последните интернационалните проучвания сочат недвусмислено: потребната сънливост е до 30 минути. Тя дава спомагателна сила, изключително в случай че сме имали проблеми със съня през нощта, оказва помощ да се се усещаме по-добре, особено в рисковите климатични условия.

Ако прЕспим – т.е. удължим периода на 45 минути – час и повече, дрямката се трансформира в равнозначна на махмурлук. Даже специалистите по съня, които научно се занимават с тази най-неизследвана част от живота на индивида, назовават положението, в което попадаме „ сънно опиянение”.

Какъв е казусът? След 30-ата минута почивка със затворени очи, човек попада в така наречен „ сънна инерция”, от която се излиза мъчно – остава следващо чувство за самозабравяне, дори за главоболие, за замаяност, което е сходно на махмурлука след напиване.

Вече е потвърдено и упоменатото от нас нагоре наваксване на сън посредством дрямката. И за резултата, който нормално се следи – минали през нощ на недобър сън, да спим чудесно в идната. Дрямката отваря тази скъпа врата.

Именно по този въпрос тя е целесъобразна, вместо приемане на сънотворни. Големият проблем с тях е, че се надграждат – елементарно се минава от по-безобидните към по-сериозните, които провокират редица съпътстващи и много тежки проблеми с много неприятни последици.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР