Когато израелски снаряд е поразил най-голямата клиника за лечение на

...
Когато израелски снаряд е поразил най-голямата клиника за лечение на
Коментари Харесай

Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар

Когато израелски снаряд е поразил най-голямата клиника за лекуване на неплодородие в линията Газа през декември, детонацията е взривила капаците на пет резервоара с течен азот, съхранявани в ъгъл на ембриологичното поделение, съобщи Ройтерс.

След като ултрастудената течност се е изпарила, температурата в резервоарите се е покачила и са били унищожени над 4000 замразени ембриона, както и над 1000 проби от семенна течност и неоплодени яйцеклетки, съхранявани в инвитро центъра на клиниката „ Ал Басма “ в град Газа.  

Ефектът от тази единствена детонация се разгръща доста по-далеч – случилото се е образец за невидимите вреди, които шестмесечните набези на Израел са нанесли върху 2,3-милионното население на крайбрежната територия, отбелязва Ройтерс. Ембрионите в упоменатите резервоари са били последната вяра на стотици палестински двойки да имат деца, добавя организацията.

" Ние добре знаем какво тези 5000 живота, или евентуални животи, означаваха за техните родители, както и за бъдещето или за предишното ", сподели 73-годишният Бахаелдин Галаини, получил образованието си в Кембридж, Англия, акушер гинеколог, който основава клиниката през 1997 година

Най-малко половината от двойките, сътрудниците в които повече не могат да създават семенна течност или яйцеклетки, с цел да се основат жизнеспособни ембриони, към този момент нямат късмет за дете, сподели той.

В отговор на питане от Ройтерс за случая осведомителното бюро на израелската войска сподели, че изследва отчетите. Тел Авив отхвърля предумишлено да е взел под прицел гражданска инфраструктура и упрекна бойците на „ Хамас “, че са употребили медицински институции за свои бази, което „ Хамас “ на собствен ред отхвърля.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР