Когато измитата коса се омазнява и стои сплъстена, това е

...
Когато измитата коса се омазнява и стои сплъстена, това е
Коментари Харесай

Как да придадем обем на мазната коса?

Когато измитата коса се омазнява и стои сплъстена, това е симптом за нараснала секреция на мастните жлези. Тогава се постанова да я мием по-често, даже всеки ден. Ако шампоанът е нападателен, косата ще се омазнява още по-бързо – същински обаян кръг. Представяме ви няколко хрумвания за домашна, билкова грижа за придаване размер на косата.

Сух шампоан

Ако не разполагате с време за миене всяка заран, на помощ идва сухият шампоан. Косата се освежава и придобива размер.

100 г стрит корен от теменужки
25 г силициева киселина на прахуляк
25 г сушени пъпки от роза
1 ленена торбичка

Смесваме двата праха. Слагаме розовите пъпки в ленената торбичка, завързваме и я намачкваме добре с точилка. Добавяме праховете и деликатно разбъркваме. Наръсваме косата със сухия шампоан, след известно време навеждаме глава и пламенно разресваме с четка.

Лосион с хамамелис и брезови листа

Брезовите листа и хамамелисът имат заздравяващ, кръвоспиращ и противовъзпалителен резултат. Маточината ухае прелестно и дезинфекцира.

3 капки масло от маточина
20 мл смес от брезови листа
80 мл екстракт от хамамелис

В шишенце разтваряме маслото от маточина в брезовата смес. Добавяме дестилата от хамамелис и интензивно разклащаме сместа. След всяко миене втриваме лосиона пламенно в корена на косата.

Билков лосион за тънка и мазна коса

Тънката коса се омазнява доста по-бързо и прилепва неестетично към скалпа. В този случай би трябвало освен да ограничим секрецията на мастните жлези, само че и да заздравим косъма.

1 ч.л. розмарин
1 ч.л. лайка
1 ч.л. коприва
100 мл вода
1 с.л. плодов оцет

Кипваме водата. Изсипваме билките в купа и ги заливаме с врялата вода. Прибавяме оцета, запарваме 10 минути, след това прецеждаме. След измиване втриваме лосиона във влажната коса и не го изплакваме. Вместо лайка и коприва можем също да използваме мащерка и полски хвощ.

Успокояващото деяние на брезата било известно още в древността. От листата и кората на брезата можете също да си приготвите лосион срещу омазняване на косата и срещу пърхот.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР